Tots els grups d’acord en buscar nou emplaçament pel Museu Bassat

Penedès no pot prometre a Mojedano que la Nau Gaudí es tingui en compte segur

Mojedano i Penedès van tenir un petit cara a cara a l’hora de presentar la proposta de resolució que presentava el PP per a la revisió dels usos de la Nau Gaudí. Els partits de l’oposició van coincidir que caldria replantejar els usos d’aquest espai i, encara més, tenint en compte la urgència de trobar un espai provisional per al Museu Bassat ara que hi haurà un retard en l’espai previst.

Mojedano volia que Penedès li assegurés al 100% que es tindria en compte la Nau com a possible seu provisional. Penedès, però, va reconèixer que aquest tema estava sobre la taula i que s’ha de buscar una opció ràpidament però no va poder assegurar l’ús de la nau. “Parlem seriosament del canvi d’emplaçament però no instrumentalitzem el procés Bassat”, va demanar el president de l’IMAC. Més enllà del diàleg Mojedano-Penedès, la resta de formacions de l’oposició tampoc van veure clar la situació actual.

El representant de la CUP, Xavier Safont-Tria, va reconèixer que no veia clar “desmuntar un servei per oferir-ne un altre”. Per la seva banda, CiU es mostrava favorable a la proposta del PP ja que “en la base de trobar un nou espai pel Museu, estem d’acord”, deien des del grup.