El Ple aprova una proposta per a la creació d’un jutjat mercantil

Tots els partis voten a favor de la proposta de Convergència i Unió

El grup municipal de Convergència i Unió va presentar una proposta de resolució per a la creació d’un Jutjat mercantil a Mataró. La proposta, presentada per Marcel Martínez, es va aprovar per unanimitat. En concret, el text de la proposta fa referència a la densitat de població de la ciutat i, per tant, a la seva importància en la zona que la dota de les condicions necessàries per tenir un jutjat mercantil.

La proposta de CiU dona dades de població empresarial de la ciutat. D’aquesta manera, el text analitza que Mataró, amb una població a principis de l’any 2008 de gairebé 120.000 persones, amb un total de més de 4.200 empreses el desembre de 2007, la majoria constituïdes com a societats mercantils, amb un total de 9.041 persones autònomes i 34.665 assalariades també segons dades de desembre de 2007, és “indubtablement una ciutat amb una important dinàmica industrial i mercantil”. S’ha d’afegir que el partit judicial de Mataró engloba un total de 275.000 habitants. CiU proposa, a més, que formi part del nou jutjat mercantil el partit judicial d’Arenys de Mar i convertir, així, el nou jutjat en una potent eina per a la zona. El partit judicial d’Arenys de Mar, amb unes 4.300 empreses i una població de més de 130.000 persones, es podria perfectament integrar i s’aconseguiria una densitat de població de més de 400.000 habitants, molt superior a moltíssimes províncies de l’Estat espanyol.

La resta de partits va estar d’acord amb la proposta de CiU. D’aquesta manera, Alicia Romero va destacar que els partits del govern també li donaven suport a la proposta “perquè va dirigida al Ministeri que és qui pot atorgar els jutjats”. Aquesta proposta port tirar endavant ara que la llei contempla que una ciutat, i no només una provincia, tingui aquest òrgan.