CiU farà una pregunta al Ple sobre el tancament del Cafè Nou

CiU preguntarà al proper Ple Municipal sobre les irregularitats en el tancament del Cafè Nou

Convergència i Unió (CiU) de Mataró preguntarà al proper Ple Municipal sobre el tancament del Cafè Nou. El grup municipal es mostra sorprès per la resolució administrativa, dictada per la Regidora Delegada d’Innovació i Promoció de la Ciutat, ordenant el cessament d’activitats en el Cafè Nou per part de la Unió de Cooperadors, en concret pel seu Grup de Cultura. Per a ells, aquest fet sorprèn encara més si es té en compte que, fins ara, s’han consentit les activitats sense cap problema i a la vista de tothom.

És per això que el grup de Convergència i Unió ha fet una pregunta, per ser tractada en el proper Ple, en la qual li demana al Govern Municipal com justifica que després de vint anys d’ocupació del local del Cafè Nou, amb el consentiment d’aquesta Corporació, s’iniciï ara un expedient de legalització d’activitats, sense tenir en compte cap dels antecedents que sobre aquesta qüestió consta en els arxius municipals.

Per a CiU, aquesta situació és preocupant si es té en compte la forta tradició de Mataró en el món del cooperativisme. Recorden, a més, que els  partits de la ciutat van signar, a l' abril de  l' any 77, un acord on es comprometien a fer tot el possible per recuperar el patrimoni històric de la Unió de Cooperadors. Per a ells, aquest procés ha estat excessivament lent.