El Servei Territorial de Maresme-Vallès Oriental s’ubicarà a Mataró

La Generalitat ha fet l’anunci de la seva decisió i ha concretat que la seu que obrirà d’aquí uns mesos serà el Cafè de Mar

El Departament d’Educació de la Generalitat ha anunciat aquest dimecres que, finalment, Mataró acollirà el nou Servei Territorial de Maresme-Vallès Oriental. La seu s’ubicarà a l’edifici del Cafè de Mar, a l’Avinguda Maresme, i començarà a funcionar “d’aquí uns mesos”. Amb aquesta noticia s’acompleixen les expectatives del govern municipal i dels partits de l’oposició que havien mostrat el seu interès en què la ciutat acollís aquesta nova àrea administrativa que  engloba 119.800 alumnes fins a secundaria. Mataró supera d’aquesta manera a Granollers que també competia per acollir dit servei territorial.   La creació del nou Servei Territorial Maresme-Vallès Oriental respon a la voluntat de la Generalitat “d’avançar cap a una major descentralització dels serveis que tenen més contacte amb la comunitat educativa”. Així es pretén “aproximar el més possible l’administració al ciutadà”. L’àrea que engloba el Servei Territorial del Maresme-Vallès Oriental compta amb una població de 760.800 habitants que viu en 74 municipis. Pel que fa al nombre d’alumnes, la nova àrea administrativa n’acull prop de 120.000 entre els que cursen Educació Infantil, Educació Primària i Educació Secundària. En total estan escolaritzats en 333 centre que ofereixen estudis d’educació infantil i primària i en 130 que ofereixen estudis de secundària.

A banda d’aquests centres escolars, el nou Servei Territorial comptarà amb sis serveis educatius. Aquests organismes estan formats per grups de professionals no docents que donen suport als mestres i professors des d’un coneixement més especialitzat en determinades qüestions. Entre els professionals que en formen part hi ha logopedes, psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapuetes, assessors sobre llengua i cohesió social o audioprotesistes. Una de les incògnites que sorgien arran de la candidatura de Mataró per acollir aquest servei territorial era on s’ubicaria la seu. Finalment, govern municipal i Generalitat han optat pel Cafè de Mar, edifici que està en fase de rehabilitació, ubicat a peu de la N-II i a prop de l’estació de Renfe.