L'ajuntament de Mataró aposta per l'energia solar

El ple de la setmana passada va aprovar una normativa municipal que regularà la incorporació de sistemes de captació d'enregia solar

L’ajuntament de Mataró va aprovar en el ple de la setmana passada una nova ordenança que regularà la incorporació de sistemes de captació d’energia solar per la producció d’aigua calenta en els edificis, i per l’escalfament de piscines. La nova normativa entra dins de la línia de treball del Pla d’Acció ambiental de l’Agenda 21 de Mataró que vol incentivar l’estalvi energètic i la utilització d’energies renovables.

La nova ordenança s’aplicarà en les noves edificacions, o rehabilitacions i reformes integrals de edificis ja existents, en edificacions destinades a l’habitatge o a ús hoteler i a tots aquells que requereixin la presència de menjadors, cuines, bugaderies o vestuaris col.lectius. També s’haurà d’aplicar la nova ordre quan la previsió de demanda diària d’aigua calenta d’un edifici sigui superior a la permesa i a totes les piscines amb un volum superior als 100 m3.

Els infractors podran arribar a pagar multes de fins a 30.000 euros
L’ordenança exigeix que com a mínim un 60 % del consum de l’aigua calenta sanitària d’un edifici sigui produïda per energia tèrmica. Aquest mínim només es podrà reduir quan l’edifici no estigui tècnicament preparat per acollir un sistema de captació d’energia solar, o quan l’aportació energètica requerida es generi mitjançant altres energies renovables. També serà obligatòria disposar de sistemes de control i d’un contracte de manteniment dels sistemes de captació d’energia solar per un període mínim de dos any. L’ordenança també preveu sancionar les infraccions amb multes que aniran entre 6.000 i 30.000 euros.