La important gestió dels olis utilitzats

Prop de 9.250 establiments catalans eviten la contaminació de 24.000 tones durant l'any passat

Els olis usats

Els olis industrials que es generen als tallers d’automoció o industries, entre d’altres activitats, s’han d’extraure  i emmagatzemar-se per tal d’evitar fuites i abocaments degut al seu elevat poder contaminant i s’han d’entregar després a un gestor de residus autoritzats. Gràcies a aquestes bones pràctiques, durant l’any passat el Sistema encarregat de gestionar aquest residu perillós a Espanya, va poder fer la recollida a 9.248 establiments de 621 municipis catalans.

L’oli industrial es consumeix a nombrosos àmbits industrials, des de tallers de vehicles i industries, fins a sectors com ara el transport, la construcció o qualsevol activitat on hi hagi màquines, engranatges, turbines o compressors que necessitin utilitzar lubricants per tal de refrigerar, aïllar o disminuir la fricció entre les peces.  Des d’ el petit generador d’energia d’un hotel fins a la nevera industrial d’un restaurant. Degut a aquesta gran varietat d’usos, la generació d’olis usats que es produeixen és molt fragmentada i dispersa per tot el territori.

Durant l’any passat es va recollir a Catalunya una quantitat bruta de 24.000 tonelades d’olis usats, el 36% provinent de tallers de vehicles. El volum d’oli usat recuperat és més gran que la quantitat de residu que finalment es tracta, ja que inclou grans quantitats d’altres substàncies, com aigua o sediments. Substàncies que,durant  el pre-tractament s’han de separar per facilitar la seva gestió final i que, si no es gestionen correctament, podrien tenir un gran impacte ambiental.

La generació d'olis per municipis

Impacte ambiental

L’oli industrial usat és un residu que, degut a la seva toxicitat, que quasi no és biodegradable i  els seus efectes sobre la salut i el medi ambient, està considerat com perillós i molt contaminant. Els abocaments incontrolats provoquen efectes perjudicials sobre l’aigua i la terra i la seva combustió incontrolada comporta l’emissió a l’atmòsfera de gasos tòxics (amb clor, plom....) amb efectes molt negatius que posen en risc la supervivència d’espècies vegetals i animals, que en certs casos estan en perill d’extinció.

Per això, des del punt de vista ambiental, és especialment important recuperar residu a establiments que estiguin dins d’espais protegits, on el risc encara és més gran. 

Beneficis d’una correcta gestió

La cara amable d’aquest residu contaminant és que, si es gestiona bé, ofereix importants beneficis ambientals, el que fa possible l’estalvi de matèries primeres, energia i reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle.  Les bones pràctiques dels establiments que generen olis usats fan possible que el residu, un cop net d’altres substàncies, s’aprofiti un  100%,  ja sigui en forma de noves bases lubricants o com a combustible per usos industrials.

La quantitat neta que finalment serà gestionada i valorada per  SIGAUS a Catalunya, va ser de 19.460 tones. Quasi tot l’oli usat, 18.674 tones (el 96%), es va destinar a regeneració, un tractament prioritari en la gestió dels olis usats que permet extraure olis base que s’utilitzen per la fabricació de nous lubricants. La quantitat destinada a aquest tractament va permetre tornar al mercat 12.437 tones de lubricant, una quantitat que podria servir per omplir el cárter de prop de més de 3 milions de cotxes, l’equivalent al  89% del parc mòbil de cotxes de Catalunya. En termes mediambientals, aquest tractament dels olis usats va fer possible evitar la emissió a l’atmosfera de 56.023 tones de CO2.

 Els olis usats que no van ser seleccionats per a regenerar, es van tractar per una valoració energètica posterior. El producte que resulta és un combustible d’us industrial utilitzat en centrals tèrmiques de generació elèctrica, cimenteres, papereres, equips marins, etc., evitant així la utilització d’altres combustibles tradicionals com el fuel oli. A aquest tractaments es van destinar l’any passat 786 t que van permetre generar una energia equivalent a  9 GWh, com la que consumeix el moviment de tots els trens del Metro de Madrid durant 9 dies.