El niu de Sant Simó veu néixer un total de 73 tortugues

Els tècnics obren el niu i fan el recompte final enmig de l'emoció dels voluntaris

  • Redacció
  • Divendres, 10 Agost 2018 00:11

El niu de les tortugues

La sèrie de la tortuga babaua ha estat, sens dubte, la de més èxit d'aquest estiu a Mataró. Ahir dijous a la tarda es tancava, de forma feliç, després que els tècnics obrissin el niu permetent que en sortissin les darreres tortugues i procedint al recompte final. Les xifres finals són d'impacte i 73 tortugues han nascut de l'espectacular posta que una tortuga monumental va fer la matinada del 15 de juny.

Si la posta va ser de 173 ous –dels quals 40 van ser duts a les instal·lacions del CRAM– el recompte final de naixements a Sant Simó és de 73 tortugues.

 

L'emoció dels encuriosits espectadors era màxima quan amb l'obertura del niu, amb tot tacte, feta per la doctora que ha encapçalat el seguiment dels naixements han emergit les últimes tortuguetes.

Obertura decretada pels tècnics
L'obertura del niu s'ha fet perquè, per la seva mida, algunes cries de la part inferior no podien emergir. Al niu de la babaua, un cop obert, s'han trobat 15 cries vives, 72 cloves de les cries nascudes, 53 ous no eclosionats, una tortuga sortint de l’ou , traslladada al CRAM amb tres ous més i una tortuga morta.