Segueixen sortint tortugues del niu de Sant Simó

Per aquest vespre hi ha prevista l'obertura del niu després de 48 hores de màxima expectació

Tortugues babaues

El seguiment del naixement de les tortugues babaues del niu de la platja de Sant Simó segueix amb la ciutat expectant. Les primeres tortugues babaues nascudes del niu que des del 15 de juny ha estat custodiat per voluntaris a la platja de Sant Simó de Mataró ja són al seu hàbitat natural. La nit de dilluns a dimarts van arribar a l'aigua un total de dinou exemplars d'un total de 34 ous. Les altres quinze es van traslladar a les instal·lacions de la Fundació CRAM, on se les criarà en captivitat, juntament amb altres 25 tortugues que ja van néixer directament a la incubadora.

Entre la nit de dimarts i la de dimecres, una trentena més de tortugues van seguir el mateix camí.

Naixement de tortugues

 

L'Ajuntament de Mataró, el CRAM i la Generalitat mantenen activat el dispositiu per garantir la supervivència del màxim nombre d'exemplars possible i, en paral·lel, es fa un treball d'investigació sobre el comportament i moviments de l'espècie, ja que es preveu que cada vegada sigui més habitual la seva presència a la costa catalana.

Obertura del niu

Per la tarda d'aquest dijous hi havia prevista l'obertura del niu per analitzar la resta d'ous de la posta, que numèricament ja és una de les més importants del Mediterrani els darrers mesos.