Mataró reduirà el consum de residus plàstics als equipaments municipals, bars i restaurants

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat la proposta d'ICV-EUiA per reduir els residus plàstics

Ple de juliol

L'Ajuntament es compromet a reduir els residus plàstics i a alinear-se amb l'objectiu establert per la Comissió Europea el 2030. Aquest és l'acord unànime al que va arribar el Ple Municipal a proposta d'ICV-EUiA.  D'aquesta manera, l'Ajuntament haurà d'establir un calendari i un protocol d'actuació per la reducció de residus plàstics a totes les dependències i equipaments municipals i en tots els actes públics que organitzi o patrocini l'Ajuntament (concerts, fires, congressos, etc.).

També s'impulsarà una campanya de conscienciació per tal de reduir l'ús dels plàstics en el sector de l'hostaleria i la restauració de la ciutat. A més a més, s'estudiarà la possibilitat de que els alumnes dels instituts i el Tecnocampus participin en un concurs on hauran de desenvolupar una campanya de sensibilització per a les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Per tal de coordinar les accions en relació amb el reciclatge, ICV-EUiA ha proposat constituir una comissió de treball, integrada per un regidor/a de cada grup municipal i la ciutadania interessada, per actualitzar el Pla Local de Prevenció de Residus.

Reducció de plàstics a nivell europeu

La proposta s'emmarca en les dades de la producció de plàstic a nivell mundial, europeu i espanyol, les quals tenen xifres alarmants com que a Espanya només es recicla el 50% del total dels residus plàstics que es generen o que el 80% de la brossa marina és plàstic.
Per aquest motiu la Comissió Europea està preparant una nova directiva per tal de reduir i prohibir l'ús d'alguns dels objectes plàstics d'un sol ús.