Formen el voluntariat per a custodiar els ous de la tortuga babaua

L'Ajuntament i la Generalitat activen el protocol de custòdia del niu a la platja de Sant Simó

  • Mireia Camacho
  • Dilluns, 25 Juny 2018 10:12

Protecció del niu de la tortuga babaua

Una cinquantena d'assistents van participar en la primera jornada formativa impartida per personal tècnic de l'Ajuntament, de la Generalitat i del Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) destinada a les persones voluntàries que custodiaran el niu de tortuga babaua (Caretta caretta) de la platja de Sant Simó.

Les persones que vulguin participar en aquestes tasques de custòdia han de superar una formació de dues hores on s'explica el cicle de vida de les tortugues, els casos de nidificacions anteriors a Catalunya, i les tasques a realitzar durant el torn de custòdia del niu.

Més sessions

La propera sessió formativa està prevista per al proper dimecres 27 de juny, i es repetirà d'acord amb la demanda de persones interessades en la custòdia del niu. A la iniciativa ja s'han sumat diverses entitats com Associació Posidònia 2021, SOS Animals Maresme, Societat Protectora d'Animals de Mataró (SPAM), Col·legi d'Ambientòlegs i Associació Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) -Delegació Serralada Litoral Central.

Per tal de facilitar la participació ciutadana, l'Ajuntament ha habilitat un correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , i un espai específic al portal web del punt de voluntariat: http://mataro.ppe.entitats.diba.cat/.

130 ous soterrats i 40 en incubadores

Del total de la posta, 130 ous romanen soterrats, de manera que la vigilància es fa imprescindible per a evitar danys o possibles sostraccions. Per altra banda, l'equip expert va creure convenient el trasllat dels altres 40 ous a les incubadores que la Fundació CRAM té a les seves instal·lacions al Prat de Llobregat per a fer-ne un seguiment.

Especials 2017/2018, tortuga platja sant simó