Organitzen torns per vetllar el niu de la tortuga

SOS Animals Maresme i l'Associació Contra el Maltracte Animal pateixen per la nit de Sant Joan

  • Redacció
  • Dilluns, 18 Juny 2018 09:21

Tanca tortuga

La nidificació d'una tortuga babaua a la platja de Mataró ha despertat gran interès i curiositat i, també, ha posat en alerta als ecologistes i associacions animalistes. SOS Animals Maresme i l'Associació Contra el Maltracte Animal de Mataró van reaccionar a la decisió dels tècnics de deixar 140 dels ous a la pròpia platja –protegits i senyalitzats amb una tanca de fusta– organitzant grups de seguiment. Asseguren que així volen evitar que cap persona adulta o infant s'acosti al niu per fer cap tipus de vandalisme.

Des de la matinada de divendres a dissabte i durant tot el cap de setmana, les entitats s'han organitzat perquè en totes les franges horàries hi hagués grups d'entre dues i cinc persones. Així mateix i a través de les xarxes socials demanen suports i relleus en aquesta tasca de vigilància. 

Pateixen per Sant Joan
Les dues entitats pateixen especialment per si la situació es manté de cara a la Revetlla de Sant Joan, quan les platges s'omplen a vessar. En aquest sentit estan preparant un protocol d'actuació especial per reunir el màxim de voluntaris per protegir el niu en una nit com aquesta.