Arriba el cicle ‘Sexe, desenvolupament i evolució’

Al llarg del més de març tindrà lloc aquest cicle que analitza la biodiversitat de les espècies a través de la reproducció

El Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural de la Direcció de Cultura i la Delegació de la Serralada Litoral Central han organitzat el cicle “Sexe, desenvolupament i evolució” que es farà durant el mes de març a Mataró. El cicle es compon de vuit conferències, un taller i una sortida per aprofundir en el coneixement de la variabilitat reproductiva en els éssers vius, estretament relacionada amb el desenvolupament i l'evolució.

Quines estratègies fan servir els organismes per reproduir-se o com escullen amb qui reproduir-se els animals són algunes de les preguntes que s’intentaran respondre durant aquest cicle, el qual es realitza amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Natura, proclamat per les Nacions Unides el dia 3 de març.

Alguns dels actes més destacats:

‘Devora-mascles i transvestits: la vida sexual secreta de les aranyes’, xerrada el dia 7 de març a càrrec de Miquel Arnedo.

‘Com es determina el sexe? Factors genètics i ambientals’, a càrrec de Francesc Piferrer (9 de març).

‘Per què serveix el sexe?’ a càrrec de David Bueno (14 de març).

‘Sobreviure malgrat les dificultats: els amfibis i la perpetuació de l’espècie’ a càrrec de Gustavo Llorente (23 de març).

La sortida de camp es farà el 25 de març sota el títol ‘Sexe i reproducció a la natura’ i anirà a càrrec de Marcos Fernández-Martínez i Jordi Corbera.

Què cal fer per a participar-hi:

Les inscripcions per a participar en les activitats es poden fer a la Direcció de Cultura i són gratuïtes. En finalitzar el seminari es lliurarà un certificat d’assistència als inscrits que acreditin haver participat en un mínim de set conferències i el taller o la sortida de camp.