L’Ajuntament replantarà prop de 1.300 arbres en tres anys

El projecte té un cost de 480.000 euros i permetrà plantar una seixantena d’espècies diferents

  • Redacció
  • Dilluns, 27 Febrer 2017 09:38

Arbres

L’Ajuntament de Mataró replantarà en els propers tres anys 1.261 arbres que s’han perdut a la ciutat en els darrers anys i no han estat reposats. El projecte, que té un cost de 480.000 euros, es durà a terme en tres fases diferents i permetrà plantar 60 espècies diferents.

Mataró té prop de 25.000 arbres plantats en les zones verdes i carrers de la ciutat. Els exemplars que en els darrers anys han mort, o per diferents causes ha estat necessari retirar, no han estat reposats. Per això, l’Ajuntament ha decidit tirar endavant un pla per replantar 1.261 arbres entre el 2017 i el 2019. Enguany s’actuarà a les zones de més influència de vianants i als principals eixos viaris de la ciutat, al 2018 s’aprofitarà per replantar als diferents barris, les urbanitzacions i les diferents zones verdes de la ciutat i el 2019 s’acabarà el projecte amb la plantació dels últims 120 arbres als polígons industrials.

En aquests tres anys d’actuació, es plantaran fins a 60 espècies diferents d’arbres, entre les que destaquen el lledoner, el liquidàmbar, l’acàcia rosa, el Sapinde de la Xina i el Peral de Callery. I a la llista de carrers o zones de la ciutat on es repoblaran més exemplars destaquen la urbanització de Can Quirze, la Via Sèrgia, la Via d’Europa, la carretera de Cirera, la ronda de Ramon Turró, i els carrers d’Enric Prat de la Riba i dels Països Baixos.