Mataró esquiva els grans danys del temporal

La platja de Sant Simó és la més afectada, amb desaparició d’una bona part de la sorra i danys en part del mobiliari urbà

  • Mireia Biel / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 24 Gener 2017 12:54

Desperfectes temporal

El temporal del cap de setmana passat no ha fet grans destrosses a Mataró, a diferència dels grans danys que han patit altres municipis del Maresme. De fet, la capital de la comarca n’ha sortit prou ben parada i només ha de lamentar que la platja hagi retrocedit uns quants metres i desperfectes en mobiliari urbà del front marítim.

La regidora de Via Pública, Núria Moreno, ha constatat aquest matí que “després d’avaluar els efectes del temporal de llevant que ha afectat la costa catalana aquest cap de setmana, Mataró no és un dels municipis més afectats”. Segons Moreno, “els espigons han actuat com a aturadors del vent i les onades i han protegit les platges”, evitant així danys importants.

Tot i així, a la platja de Sant Simó s’hi hauran de fer actuacions perquè el temporal ha fet retrocedir la platja i ha deixat un important pendent entre l’aigua i la platja, especialment a la zona on a l’estiu s’hi instal·la la guingueta Bikini Beach Club. A més a més, l’aigua i la sorra han enterrat un aparcament de bicicletes, han malmès una dutxa i la passarel·la i han fet malbé una paperera.

 Les onades a les platges de Mataró van superar els vuit metres d'alçada i les ràfegues de vent van de ser 80 km/h.

Desperfectes temporal

Poques actuacions de Policia i Bombers

Pel que fa a les platges del Varador i El Callao, només s’hauran de fer actuacions per treure el pendent d’entre un i dos metres de sorra que hi ha quedat i poder deixar-les planes de nou. La sorra va soterrar alguns bancs, però les tasques de neteja a la zona han permès deixar-ho enllestit, igual que ha passat a la zona del passatge Ernest Lluch.

Durant el cap de setmana, es va activar un pla especial que prohibia l’accés al front marítim per evitar perills. Un total de set arbres han quedat afectats pel temporal, quatre dels quals s’han hagut de retirar, i també han quedat malmeses set senyals de trànsit. La Policia Local va fer 25 actuacions i els Bombers nou més.

Un consell extraordinari per avaluar els danys de la comarca

L'alcalde de Mataró, David Bote, va reclamar ahir dilluns al president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez, que convoqui un consell d'alcaldes extraordinari que permeti avaluar conjuntament els danys provocats pel temporal marítim a la comarca per tal d’elaborar un pla d’accions conjunt que permeti negociar amb les administracions les solucions per a les zones afectades.