L'escola GEM es connecta al Tub Verd

Una inversió de 54.000 euros permet al centre educatiu adherir-se a la xarxa d'energia renovable i estalviarà un 10 per cent en la seva factura energètica

  • Redacció
  • Dimarts, 22 Novembre 2016 10:23

Tub Verd GEM

L’Escola GEM s’ha unit al Tub Verd i es proveirà així d’energia verda i renovable. L’escola va arribar a un acord amb MESSA, Mataró Energia Sostenible, que li ha permès connectar-se al Tub Verd amb una inversió de 54.000 euros.

Aquesta iniciativa, inaugurada en el marc del 50è aniversari del centre educatiu, suposa per al centre educatiu l’eliminació de calderes i dipòsits, guanyant en seguretat i permetent ampliar el pati. A més a més, es reduiran les emissions de CO2 i l’escola estalviarà al voltant d’un 10 per cent en la seva factura energètica, ja que es deixaran de cremar 14.000 litres anuals de gasoil.

La regidora d’Urbanisme i Medi Ambient, Núria Calpe, va explicar que “per molt que el govern aposti per la sostenibilitat i l’energia verda, el que és important és que la societat civil s’hi sumi”, i per això considera de vital importància iniciatives com la del GEM, que “converteixen aquest centre educatiu en una escola del segle XXI que consciencia els seus alumnes sobre els reptes del canvi climàtic”.

En aquest sentit, la directora del centre, Montse Paradeda, es va mostrar satisfeta del gest que ha fet l’escola perquè “tenim interès en què el centre sigui sostenible, però sobretot que l’alumnat participi i sigui responsable de les seves accions vers el medi ambient”.

Dotze centres educatius

El Tub Verd és una xarxa local de distribució de calor i fred que aprofita l’energia procedent de l’estació depuradora d’aigües residuals de Mataró i de la incineradora del Centre Integral de Valoració de Residus del Maresme. Es tracta d’una font d’energia verda i renovable d’alt rendiment, sense riscos associats, de baixes emissions de CO2, sense necessitat de calderes i de baix manteniment.

Actualment dóna servei a 17 equipaments públics, dels quals 11 són equipaments municipals, 17 clients terciaris  situats en edificis d’oficines El Rengle i 63 habitatges corresponents a tres edificis també del Rengle. Dels 17 equipaments públics, 12 són de tipus educatiu, inclòs el TecnoCampus Mataró-Maresme.