Mataró debatrà un any més sobre gestió de residus amb el Congrés Recuwatt

El Consorci de Residus del Maresme suma esforços amb els organismes del Vallès Oriental i Vallès Occidental per organitzar la trobada al Tecnocampus

  • Redacció
  • Dimarts, 18 Octubre 2016 10:22

Recuwatt clausura

Mataró es prepara per acollir una nova edició del Congrés Recuwatt de gestió de residus. El Tecnocampus serà l’epicentre d’aquesta trobada que se celebrarà els pròxims 26, 27 i 28 d'octubre i que reunirà centenars d’experts, així com administracions públiques, que debatran com s’han de gestionar els residus al territori.

El congrés d’enguany s’ha plantejat amb novetats, ja que el contingut de tot el cicle s’ha pensat de forma molt més transversal, amb una organització més coral que compta amb els Consorcis de Residus del Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, a més de la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya.

Així, els Consorcis del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental s’uneixen en un exemple de col·laboració i implicació del món local en l’organització d’un esdeveniment de referència com és el Recuwatt. Aquests Consorcis donen servei a un conjunt de territori amb una població propera als dos milions d’habitants, a través d’un conjunt d’infraestructures i serveis extens i de primer ordre.

Millor coneixement de la gestió de residus municipals

També participen en l’organització la Fundació Fòrum Ambiental i l’Agència de Residus de Catalunya, a més de la col·laboració d’una seixantena d’entitats públiques i privades. Amb aquesta fórmula integradora, segons l’organització, “s’obté un nivell de coneixement i experiència en la gestió de residus municipals que garanteix els millors resultats en l’organització d’un esdeveniment d’aquesta mena”. Així mateix, “es garanteix el futur del congrés com a esdeveniment central a Catalunya de referència a nivell nacional i internacional”.

El dia previ al Congrés, el 26 d’octubre a la tarda, se celebrarà una jornada especialment destinada a les administracions locals i als gestors de serveis públics, per tal de debatre sobre els aspectes clau i reptes en la gestió que afecten el món local, com són la prevenció, la recollida de matèria orgànica o les recollides porta a porta, entre altres.

En el Congrés pròpiament dit es tractaran aspectes com la gestió sostenible dels recursos, la visió dels residus en el marc de la nova economia circular, els nous sistemes d’informació aplicats als residus, el rol de la valorització energètica, tractaments alternatius, la comunicació i percepció del ciutadà, la visió del món ecologista i el paper de la indústria i de les iniciatives socials.