L’alguer de Mataró es manté estable, però segueix retrocedint

L'estudi realitzat el 2015 conclou que la praderia de posidònia es manté estable en densitat i cobertura

  • Redacció
  • Dimarts, 28 Juny 2016 09:52

Alguer

L’alguer segueix retrocedint. Així ho determinen les darreres dades obtingudes dels estudis elaborats el 2015, que tot i que destaquen el bon estat de salut de la praderia de posidònia oceànica que s’estén davant la costa de Mataró, alerten que l’alguer ha retrocedit als límits en dues estacions d’estudi.

Estabilitat i retrocés són les paraules clau dels estudis del 2015 que analitzen l’estat de salut de l’alguer de Mataró. En una roda de premsa a la Casa Capell presidida per la regidora de Medi Ambient, Núria Calpe, es van fer públics els resultats dels estudis fets durant el 2015 que fan un seguiment exhaustiu de la praderia de posidònia des de fa 19 anys.

Hi ha tres estacions establertes des de les quals es realitzen les anàlisis per controlar l’estat de la planta i han determinat que en dos punts, els límits de la praderia segueixen retrocedint. L’estudi ho qualifica, detectat fa temps, de “regressió continuada” i remarca que “s’ha accentuat especialment en els últims anys a una de les estacions”. 

L’estudi, tanmateix, es felicita perquè “les densitats i les cobertures dels tres indrets mostren valors força acceptables i estables en el temps”. 

Voluntariat per l’estudi

El Projecte Alguer és la iniciativa de voluntariat submarí més gran de Catalunya per poder conèixer l’estat de conservació i l’evolució de l’alguer de Mataró, una praderia de posidònia oceànica amb alts índexs de biodiversitat i de gran importància ecològica. Durant els 19 anys d’estudi fins al 2015, hi han participat 487 persones, algunes d’elles repetint l’experiència, i es porten acumulades 1.587 hores de treball submarí.