Les energies renovables, protagonistes

Entrevistem al responsable comarcal de Som Energia, convidats a les Jornades Científiques de Mataró dedicades a l'energia neta

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 07 abril 2016 10:43

Ciutat 2014/2015, som energia

Mataró acull, a cavall d'aquest cap de setmana i el vinent, les XIII Jornades Científiques amb protagonisme per les energies renovables i netes. Un dels actors protagonistes que hi han estat convidats serà la Cooperativa Som Energia, amb cada vegada més socis al Maresme i a Mataró.


Com explicaries el compromís de Som Energia amb les energies renovables?

Som Energia és una cooperativa de consum que es compromet al fet que l'energia que consumeixen els socis origina una demanda d'energia amb certificat verd, per tant els socis de la cooperativa propicien amb el seu consum que hi hagi demanda d'energies netes.

Quina és la importància de Jornades com aquestes per donar-vos a conèixer?

Nosaltres oferim preus competitius, al nivell de la competència però on realment competim és en consciència. Ens adrecem a tota la gent per dir-li que si ha de canviar de companyia ho ha de fer per un principi, per un valor. L'aposta per les energies no contaminants ha de venir del coneixement i de la gent conscienciada. I en aquest tipus de jornades ens donem a conèixer i creem consciència entre els actors que hi participem.

Creix aquesta consciència?

Sí. La gent cada cop està més conscienciada que cal apostar per energies netes i no contaminants. Nosaltres no fem publicitat però sí que posem totes les facilitats perquè la gent pugui fer el canvi.

Som Energia és la demostració que l'aposta per les energies renovables pot ser fructífera?

Rotundament sí. En cinc anys hem assolit 25.000 socis i 35.000 contractes i hem fet inversions per valor de 7 milions d'euros.

Com es pot anar creixent, si els més convençuts ja són socis?

Anar difonent el que fem. La gent coneix les energies renovables però potser encara no la nostra cooperativa o altres iniciatives al voltant de les mateixes. On es creix és a partir d'anar explicant els avantatges de formar part de la cooperativa.

Les administracions col·la­boren amb vosaltres?

Les administracions no col·laboren de forma estreta amb nosaltres perquè pel que fa al subministrament elèctric sovint depenen de licitacions i contractes. Tot i això estem entrant en ajuntaments petits i entitats com instituts o cases de cultura. les administracions no demostren gaire entusiasme per les iniciatives com la nostra, més aviat per manca de coneixement real.