El CN Mataró reduirà les seves emissions en 1030 tones de CO2 a l’any

Aposta per una nova caldera d’aigua calenta alimentada de biomassa

  • Redacció
  • Dimarts, 21 Juliol 2015 09:41

Esports, foto editorial tot esport- CN Mataró (1664)

El Centre Natació Mataró acaba de donar un important pas endavant amb la posada en marxa d’un projecte que té com a objectiu reduir de manera molt notable les seves emissions de CO2 a l’atmosfera – fins a 1030 tones l’any – a partir de la instal·lació d’una caldera d’aigua calenta alimentada de biomassa. D’aquesta manera la utilització de gas natural es podrà veure substituïda per aquest altre combustible renovable.

Entenem com a calderes de biomassa aquelles que utilitzen com a combustible la llenya o els seus derivats, i que siguin d'alt rendiment, per poder parlar de caldera ecològica. El seu funcionament és exactament igual a qualsevol altre tipus de caldera, sigui de gas, gasoil, elèctrica... Disposen d'un sistema de càrrega, del mecanisme d'encesa i control automàtic de la combustió.


L’aposta per la biomassa comporta tot un seguit d’avantatges, tant per la pròpia empresa com pel seu entorn. A més de reduir de manera molt notòria les emissions que contribueixen a la creació de l’efecte hivernacle, permet donar sortida al gran excedent de biomassa dels nostres boscos. De la mateixa manera, es fomenta la creació d’ocupació local.

Necessitat de finançament
La plataforma de finançament col·lectiu ECrowd! acull aquest nou projecte pel que resultarà necessari recaptar 400.000 euros. La inversió en el mateix suposarà pels estalviadors un interès del 6’5 %. L’empresa Energrup Bio-renovables SL serà l’encarregada  de l’execució de les obres així com el manteniment i subministrament de la instal·lació, cobrant els seus serveis a partir de la facturació de l’energia neta consumida.