Iniciativa mataronina per salvar els taurons

Regina Domingo i l'entitat Nakawe inicien una campanya de conscienciació

  • Redacció
  • Dimarts, 31 Març 2015 12:57

Taurons

We must save the sharks” (Hem de salvar els taurons) és el seu lema i per ell lluiten cada dia els seus membres des que Nakawe va obrir els ulls per primera vegada. Va ser el 2014, quan Regina Domingo, la seva fundadora, instructora de busseig, Mataronina de 31 anys, va decidir que no podia quedar-se de braços plegats després de ser testimoni de la pesca il·legal de taurons a Centreamèrica durant el seu voluntariat a l’Illa del Coco, Patrimoni de la Humanitat i Parc natural, un dels punts del món amb més congregació de taurons martell. Així va ser com va néixer aquest projecte, amb objectius com conscienciar a la humanitat sobre la necessitat de cuidar els nostres recursos naturals i les seves espècies amb projectes audiovisuals i una futura pel·lícula en 3D.

El vídeo del projecte

 

Les últimes dècades, algunes espècies de taurons han disminuït fins a un 90%, a causa de la sobre explotació pesquera no sostenible. La captura il·legal en massa dels taurons produeix la seva extinció desencadenant un efecte en cascada comportant una reducció d’oxigen a la terra i així afectant directament a tots els éssers vius inclosos els humans.

Nakawe a l'Illa de Coco

Davant d’aquesta situació, Nakawe pretén fer front al problema a través dels seus tres pilars: difondre, educar i actuar. La deessa Nakawe, considerada la mare naturalesa per als indígenes americans Wixarika, va donar nom a aquest projecte que s’està expandint i arribant cada vegada a més gent. Com? Gràcies a un gran equip, gran majoria Mataronins, biòlegs, com la Laia Vidal, 30, Maria José del Solar, 25, estudiant d’interpretació, instructors de busseig, productors audiovisuals, i dissenyadors dels que també destaquen dos Mataronins, Gerard Rodríguez Adell de 22 anys, i Marta Oller, 31, juntament amb una forta campanya de conscienciació i sensibilització, unida a un gran pla de difusió a les xarxes socials. És per això que han llançat una campanya de recollida de fons a la plataforma indiegogo.

Entra i col·labora amb 'Save the Sharks'

Taurons