Recuwatt convertirà Mataró en centre del debat sobre la valorització de residus

El congrés internacional se celebrarà l'Auditori del TecnoCampus els dies 16 i 17 d'octubre

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 10 Octubre 2014 12:58

Presentació Recuwatt

La tercera edició del congrés Recuwatt convertirà Mataró en un centre internacional del debat sobre la valorització energètica de residus entre els dies 16 i 17 d'octubre. El congrés es va celebrar els anys 2011 i 2012 amb uns 400 participants i està considerat com la cita professional d'experts en valorització energètica de residus més important del sud d'Europa

El director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep M. Tost, destaca en la presentació de la cita que el país ha evolucionat molt en matèria de valorització energètica de residus en les darreres dècades i que el congrés és una oportunitat per mostrar aquests avenços a nivell internacional. "Recuwatt permetrà mostrar el coneixement i l'experiència acumulats en la gestió de les instal·lacions de Sant Adrià del Besòs, Mataró i Tarragona", comentava. "El món dels residus a Catalunya serveis per garantir un bon servei als ciutadans, però també és un focus d'oportunitats de negoci", va afegir. A més, el Recuwatt comptarà enguany amb la presència de diversos països llatinoamericans interessats a adquirir experiència en la valorització energètica de residus que es fa a Catalunya.

Aposta mataronina

La segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Mataró, Núria Calpe, apuntava que Catalunya és capdavantera a l'Estat en matèria de valorització de residus i que aquesta experiència pot ser molt útil per als països llatinoamericans que estaran presents al congrés. Calpe també va indicar que la ciutat de Mataró ha apostat en els darrers anys per la valorització de residus i que celebrar el Recuwatt és un pas més per convertir-se en referent en aquest sector. El congrés se celebrarà a l'Auditori del TecnoCampus.

Per la seva banda, el director del Consorci dels Residus Sòlids Urbans del Maresme, Carles Salesa, va explicar que al congrés es presentaran projectes internacionals en valorització i es posarà en contacte els responsables d'aquestes iniciatives amb empreses catalanes que puguin oferir solucions a reptes en gestió de residus.

El dia previ al Congrés, el 15 d'octubre, tindrà lloc també a Mataró la signatura de l'adhesió del Consorci dels Residus Sòlids Urbans del Maresme i l'Ajuntament de Barcelona a la Xarxa Llatinoamericana de Gestió de Residus Sòlids. Aquest acord implica que des de Catalunya es farà una tasca de consultoria a diferents països llatinoamericans preocupats per la gestió dels seus residus i els problemes sanitaris que comporta no tractar-los. Actualment no hi ha cap planta de valorització energètica a tota Llatinoamèrica, tot i que hi ha diferents països que comencen a treballar en projectes s'explicaran en el marc del Congrés.