Actuació dels Agents Rurals contra la destrucció de nius d'oreneta

Aquests ocells es trobaven en plena època de reproducció i es consideren protegits

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 14 Juliol 2014 10:21

Nius d'oreneta

Els Agents Rurals han aturat la destrucció il·legal de diversos nius d'oreneta cuablanca a Mataró. El passat 28 de juny, es va detectar la destrucció de nius a les obres de rehabilitació de les façanes d'una nau industrial situada a la Carretera de Mata que estaven fent operaris d'una empresa de pintura i rehabilitació. Aquests treballs havien ocasionat la caiguda de 33 nius i la mort de 10 polls. La intervenció dels agents rurals va aconseguir salvar la resta de nius de la colònia així com la vida de 2 polls caiguts encara vius que van ser traslladats immediatament al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.    

Aquests ocells es trobaven, en el moment de la destrucció, en plena època de reproducció, i tot i viure en entorns urbans estan considerats salvatges i per tant, protegits. Als autors dels fets se'ls ha denunciat per infracció molt greu de la Llei de protecció dels animals, pels fets de retirada il·legal de colònies i nius d'orenetes, així com la captura i mort d'aquests ocells protegits.

L'actuació de Mataró va coincidir en el temps amb diversos casos més en altres poblacions catalanes com Sant Cugat Sesgarrigues i Torrelles de Foix a l'Alt Penedès. Entre les tres actuacions s'ha detectat la destrucció de 54 nius i la mort de 90 exemplars d'oreneta.