"L'electricitat que ens mou", jornada dedicada als vehicles elèctrics

Durant tot el matí es parlarà sobre aquest tipus de transport en el marc de la Universitat d'Estiu

  • Redacció
  • Divendres, 19 Juliol 2013 12:05

Ciutat, Jornada sobre els vehicles elèctrics

Avui divendres, en el marc de la Universitat d’Estiu, l’Escola Universitària Politècnica de Mataró organitza un matí sobre el vehicle elèctric amb el títol de ‘L’electricitat que ens mou’.

En aquesta jornada, es mostraran tots els formats d’aquesta tipologia de transport: bicicleta, moto, cotxe i tren. La presentació de l’acte anirà a càrrec del director del centre que, a continuació, donarà pas a diverses ponències encapçalades per cinc fundadors d’empreses internacionals vinculades al sector en qüestió.
La jornada també servirà per donar a conèixer mundialment el Telmag, una maqueta a escala d’un prototipus de tren electromagnètic totalment funcional que estan desenvolupant en el Tecnocampus Albert i Ramon Serra, de l’empresa Innovem.

Una de les empreses que participaran a la jornada és la mataronina Battery Things, dedicada a les motocicletes elèctriques, una realitat que comença a obrir-se camí pels nombrosos avantatges mediambientals i econòmiques que representen per a l’usuari.

L’eliminació del consum de gasolina per al seu funcionament les converteix en un mitjà més ecològic que els ciclomotors convencionals, que evita l’emissió de monòxid i diòxid de carboni així com òxid de carboni. A més, en ser silencioses, acaben també la contaminació acústica: el millor transport urbà.