Picabaralla entre Mora i Albiol, que culpa Mataró de la brutícia del mar

L’Alcalde de Badalona causa confusió en culpar la depuradora de la brutícia

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 11 Juliol 2013 00:00

Ciutat, Xavier Albiol

La temporada de bany a Badalona ha començat amb mal peu. Des de fa dies apareix brutícia amb assiduïtat a l’aigua, especialment residus sòlids. L’Ajuntament neteja el litoral amb una embarcació que treballa matí i tarda, però des del consistori reclamen una solució definitiva i s’ha instat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a investigar l’origen de tanta brutícia.

L’alcalde, Xavier Garcia Albiol, titlla la situació d’inadmissible” i, a través de les xarxes socials i mitjans de comunicació, assenyala a la depuradora de Mataró com a possible focus del problema. L’ACA assegura que aquesta la instal·lació “funciona correctament” i des de la capital del Maresme retreuen Albiol que faci acusacions “falses” contra Mataró.
L’ACA està investigant la procedència dels sòlids flotants que, darrerament, han aparegut al litoral badaloní.

Des de l’ens públic reconeixen que la presència d’aquesta brutícia és més elevada del que és habitual, tot i que encara no se n’ha pogut determinar l’origen. Garcia Albiol retreu a l’ACA i a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que encara no hagin donat cap aclariment sobre aquesta desagradable situació.

Irritació de Mora

Albiol va explicar a les xarxes socials i als mitjans de comunicació que aquest és un problema que prové de la depuradora de Mataró, unes declaracions que van irritar  l’ajuntament mataroní. L’ACA afirma que la instal·lació funciona bé i l’alcalde de Mataró, Joan Mora, lamenta que Garcia Albiol faci declaracions que “no són certes” i “sense encomanar-se a res ni a ningú”.

Detalla, a més, que totes les analítiques de la depuradora descarten que el problema de la platja de Badalona provingui del Maresme. L’Ajuntament de Badalona ha informat que el tipus de residus que apareixen “són de tipus plàstic i residus d’higiene personal que en alguns casos fins i tot no estan ni trossejats”. Medi Ambient de Badalona reconeix que el bany esdevé “desagradable” malgrat que la qualitat microbiològica de l’aigua és excel·lent.