Observen un tauró guineu en aigües de Mataró

Una parella de bussejadors de Blaumar el fotografien

S'observa un tauró guineu en aigües de Mataró. El passat dissabte dia 24 de novembre una parella de bussejadors del centre de busseig Blaumar del Port de Mataró van poder fotografiar en aigües de Mataró un tauró 'guineu'.

Juntament amb altres bussejadors, la parella havia sortit a bussejar dissabte al matí. Al voltant de les 11 del matí, van poder observar com un tauró encuriosit, s'apropava cap allà on estaven bussejant. El tauró guineu va donar un parell de voltes, i ja satisfeta la seva curiositat, se'n va anar.

No és freqüent veure un tauró guineu a una milla de la costa en aquestes aigües. De fet costa molt veure un tauró d'aquesta espècie. Els bussejadors solen fer grans viatges per poder observar aquest animal. Concretament, aquesta espècie de tauró es mou per tots els oceans i per la mediterrània occidental. Pot arribar fins els 5 metres de llargària encara que el mes normal es de 3 a 4 metres. Utilitza la llarga cua com a fuet picant a la superfície, per deixar estabornits als peixos, i menjar. El tauró 'guineu' és una espècie en greu perill d'extinció.