La Nit de l’Esport arriba acompanyada d’una exposició

Josep Gomà, precursor de la festa, i els mataronins olímpics centraran la mostra

El Poliesportiu Municipal Eusebi Millán acollirà el proper 21 d’abril la tradicional Nit de l’Esport que enguany anirà de la mà d’una exposició que recull els 50 anys d’història d’aquest esdeveniment així com una retrospectiva de l’esport mataroní en general. Esportistes, equips, escoles, periodistes, àrbitres, tècnics i entitats seran els protagonistes d’una nit que reconeixerà les figures més destacades de la ciutat en l’àmbit esportiu.

El president del Patronat Municipal d’Esports (PME), Ivan Pera, ha presentat aquest dimarts 4 d’abril l’edició d’enguany de la Nit de l’Esport que compta com a novetat amb l’exposició ‘50 anys de la Nit de l’Esport’, resultat del llibre realitzat en motiu del cinquantè aniversari de l’acte que es va complir l’any passat. La mostra oferirà “un recorregut cronològic d’aquesta festa de l’esport i de l’esport mataroní en general”, en paraules de Rafa Navarro, cervell de l’exposició. Espai privilegiat a l’Ateneu de la Caixa Laietana –seu de la mostra– tindrà Josep Gomà i Carol, precursor d’aquesta festa de l’esport. L’altre focus d’atenció es centrarà en l’olimpisme i els esportistes mataronins presents a les olimpíades. L’exposició s’estrenarà demà dimecres 5 d’abril i es podrà visitar fins el 7 de maig.

L’artista mataroní Perecoll és l’autor de l’escultura amb que es reconeixerà l’esforç dels esportistes mataronins al llarg de l’any passat. El jurat, presidit per Ivan Pera, i format per representants del PME i dels mitjans locals, donarà a conèixer el seu veredicte al llarg de la gala del proper 21 d’abril, on a més dels guardonats es comptarà amb la presència de figures destacades i d’alguna que altra sorpresa.