Les bombolles de sabó ensenyen geometria i física als nens

Les III Jornades Científiques es tanquen amb una activitat dirigida a acostar la ciència als infants

Les III Jornades Científiques de Mataró es van clausurar aquest dissabte amb un acte pensat per fer de la ciència quelcom divertit i interessant pels nens. Les bombolles de sabó van ser l’element escollit per desenvolupar aquesta funció. A través d’elles, els nens i no tant nens que es van acostar a l’estant instal·lat a la plaça Santa Anna van poder aprendre petites nocions de física i geometria de manera senzilla.

La paradeta on es van realitzar els experiments es va situar a la plaça Santa Anna i va restar oberta des de les sis fins a les vuit del vespre. Al llarg de tota la tarda van ser diversos els nens que es van interessar per les explicacions que es feien, unes explicacions que tot i ser científiques, estaven molt ben adaptades als més petits. Però no van ser només els menuts, sinó que un gran nombre de pares també va gaudir de l’oportunitat de poder compartir coneixements amb els seus fills.

Les bombolles de sabó van servir als infants per investigar les formes geomètriques i les capricioses corbes que el sabó pot arribar a formar. Entre moltes d’altres coses, en el camp de la geometria els nens van aprendre que les esferes, les formes de les bombolles, és la figura que per un volum donat representa menys superfície exterior. La física va ser l’altre protagonista de la tarda. D’una manera molt simple i amena, mitjançant les preguntes als nens i els exemples que ells mateixos podien comprovar van conèixer les sol·lucions a qüestions com per què hi ha certs animals que poden lliscar i fins i tot córrer sobre l’aigua.