Els anys no passen per a Harrison Ford

Crítica Firewall. Richard Loncraine. Estats Unists. 2006

L’argument: Jack Stanfield, expert en seguretat informàtica, treballa per a un banc a Seattle. Un lladre l’espia du-rant un temps fins que, inesperadament, irromp a casa seva segrestant la seva do-na i els seus fills. El lladre exigeix al protagonista que robi 100 milions de dòlars del banc on treballa, vulnerant el sistema de seguretat que ell mateix ha dissenyat.

L’anècdota: Virginia Madsen, l’actriu que encarna el personatge de l’esposa de Jack Stanfield, va acceptar el paper després de parlar per telèfon amb Harrison Ford el mateix dia que va ser nominada als Oscar pel film ‘Entre copas’. Entre els molts missatges de felicitació que va rebre aquell dia, va escoltar incrèdula la veu de Ford.

Diagnòstic: Per no perdre el costum, Harrison Ford interpreta a ‘Firewall’ el mateix personatge de sempre (pare de família que ha de sobreposar-se, de forma heroica, a una situació desesperada) i que ningú encarna millor que ell. Es tracta d’una pel·lícula d’intriga i acció, poc arriscada tant en aspectes narratius com formals. D’una banda, la trama posa a prova els límits de la versemblança sense arribar a crear moments d’autèntica tensió, i de l’altra, no és gens remarcable a nivell visual. Ni tant sols compta amb els efectes especials d’impacte que tant agraden als seguidors del gènere. L’únic ganxo del film és Harrison Ford fent el que tothom espera que faci desafiant els seus 64 anys d’edat.

Efectes secundaris: Adient per als fans incondicionals de Harrison Ford.