Nailon mostra la potent realitat de la seva fusió

Concert equilibrat dels de Granollers amb una sala amb bon aspecte

Definitivament ja són un grup major. Nailon sempre ha estat un bon grup. Els recordo a un non-stop al Clap o a Argentona fa dos anys i aquell bon producte ha passat degudament per l’adreçador en els aspectes que li feien falta i ja sonen, actuen i es comporten com el que ja són: gran grup dels que fan falta per ventilar una mica –en el sentit de l’aire fresc– el panorama. Duen claca, tenen aquell punt de grup eternament novell, aquella perícia i innocència que els dibuixa un somriure quan pugen a l’atril, i alhora, llueixen taules artístiques de en els seus bolos. El “progressa adequadament” que podrien merèixer a primària muta a notable en l’actual formació.

La seva és una fusió fàcil i aquesta facilitat lluny de ser pejorativa els obre les portes a tot. Versionant són fins i encertats i amb el seu carregament són curosos en l’execució de manera que els temes arribem i aclaparen. A ritme de mosca collonera -a poc a poc i anar fent- van avançant en el recital a través de la salsa, el reggae, el pop-rock o la rumba sempre, tot el resultat, amb aquella picada d’ull al duende flamenc que remata a gol qualsevol composició. Nailon van convèncer un Clap amb molt bon aspecte i ho varen fer perquè valen i es fan valdre a mercè de l’amplitud musical de la seva proposta i també del bon planter musical que planten dalt l’escenari.

De cara a la galeria
Amb algun titubeig però amb una alegria immensa van dibuixar una cançó rera l’altra fins a completar una bella selecció que potser va pecar de populisme en deixar-se anar en excés en alguns moments de la nit. Un bagatge, el del seu concert, que els fa merèixer respecte i distinció i que demostra que la bona feina garanteix el resultat.