Original tractat sobre l’amor i la paternitat en clau d’humor

Semen, una historia de amor. Daniela Fejerman, Inés París. Espanya. 2005

L’argument: Serafín treballa en una clínica de reproducció assistida. La seva vida és metòdica i ordenada fins que un bon dia s’enamora d’una jove pacient que recorre a la fecundació in vitro per quedar-se embarassada. Després d’uns quants intents fallits, Serafín decideix utilitzar, sense que ningú ho sàpiga, el seu propi semen per fecundar la noia, convertint-se així en el pare del futur nadó.

L’anècdota: L’actor que interpreta el personatge de Serafín és Ernesto Alterio, mentre que l’actor que dóna vida al seu peculiar pare és Héctor Alterio. Així doncs, Héctor i Ernesto Alterio pare i fill en la vida real, esdevenen també pare i fill en la ficció.

Diagnòstic: Es tracta d’una original comèdia romàntica que compta amb el talent de Daniela Fejerman i Inés París, realitzadores de l’anterior ‘A mi madre le gustan las mujeres’. En aquesta ocasió ambienten el film en una clínica de reproducció assistida, convertint el relat en una atzarosa història d’amor però també, en una reflexió en clau d’humor sobre el curiós lligam que uneix pares i fills. En l’àmbit de la interpretació, destaca Ernesto Alterio que omple de matissos el protagonista i el dota, en alguns moments, dels tocs característics de la Screwball Comedy.

Efectes secundaris: Adient per riure una bona estona. Sens dubte els millors moments de la pel·lícula ens el proporciona el tàndem Alterio-Alterio.