Spielberg ens ofereix una decepcionant gran estrena de l’estiu

La guerra de los mundos (War of the worlds). Steven Spielberg. Estats Units. 2005

L’argument: Tom Cruise interpreta a un treballador portuari divorciat que es fa càrrec dels seus fills un cap de setmana. Poc després de l’arribada dels fills, es produeix una estranya tempesta elèctrica i de terra surten unes naus que llancen rajos destructors amb l’objectiu d’exterminar els humans. El protagonista i els seus dos fills lluiten per sobreviure mentre són testimonis de la destrucció del món.

L’anècdota: L’any 1938, Orson Welles va fer la primera adaptació radiofònica de ‘La guerra dels móns’una novel·la esrita quaranta anys abans per H.G Wells, un popular autor de relats de ciència-ficció. La versió radiofònica va resultar tant impactant que els oients van arribar a creure que veritablement els extraterrestes estaven envaïnt la Terra.
Steven Spielberg va comprar en una subhasta l’única còpia disponible del guió original que Orson Welles va fer servir en la seva adaptació radiofònica.

Diagnòstic: La pel·lícula constitueix un gran desplegament d’efectes especials que han permès generar imatges terrorífiques sobre la destrucció del món. Malgrat la qualitat del film en la seva realització, falla un aspecte tant bàsic com és el guió. La història resulta inverosímil a estones i compta amb elements absurds que no tenen una justificació. Així mateix el desenllaç del film resulta precipitat i deixa a l’espectador un regust de decepció.

Efectes secundaris: Adient per passar l’estona davant d’una empobrida cartellera d’estiu. Tot i així, la pel·lícula promet més del que dóna i no satisfà les expectatives generades.