Quatre medalles per Mataró als Jocs del Mediterrani

Tres metalls en petanca i una altra de la gimnasta de CG Mataró Thais Escolar

El passat diumenge dia 3 de juliol a l’Estadi d’Almeria es va fer la cloenda de la XV edicio dels Jocs del Mediterrani, aquests Jocs Olímpics en petit que apleguen les seleccions de 21 països que toquen a la Mediterrània. La setmana passada ja dèiem que hi havia una bona participació mataronina, la més alta de la història dels Jocs, cosa sense cap mena de dubte possibilitada pel fet de disputar-se dintre del territori espanyol, cosa que sempre permet que les seleccions siguin una mica més nombroses. Anem a veure què és el que han fet els nostres esportistes, tant els que són mataronins, com aquells que tenen fitxa per una entitat de la nostra ciutat, que no ha estat pas malament perquè quatre medalles més han vingut cap a la nostra ciutat incrementant fins a 19 el nombre de metalls aconseguits fins ara en les quinze edicions d’aquests Jocs.

PETANCA
Tres medalles en un esport que debutava en el programa dels Jocs

Comencem per una especialitat que debutava en els Jocs, com era la petanca i que es disputava a la Plaça de Toros d’Almeria, i en la qual, i formant part de l’equip espanyol, hi havia dos membres de la Penya l’Esplanada, Ismael Martínez i Manuel Barbecho.

Ismael Martínez va participar tant en la modalitat de dupletes com en la de tripletes. En la de dupletes va fer parella amb Roberto López i després de perdre amb França (10-13) i guanyar Sant Marino (13-4) i Algèria (13-9), es van classificar per semifinals on van perdre davant d’Itàlia per 11-13. En el matx pel tercer i quart lloc es van desfer per 13-8 de Marroc aconseguint així la medalla de bronze.

Posteriorment els dos petanquistes de la Penya l’Esplanada, Ismael Martínez i Manuel Barbecho, van formar tripleta també amb Roberto López, per participar en aquesta modalitat, en la qual aconseguirien un altre èxit.

A la fase prèvia van guanyar a Sant Marino i Itàlia i van perdre amb França, passant a les semifinals on van derrotar França per un contundent 13-0, classificant-se per a la final on van topar, en un ajustadíssim partit amb la selecció de Tunísia, que es va acabar proclamant campiona per 13-12, deixant els representants mataronins amb dues medalles de plata, que s’afegien a la de bronze aconseguida en dupletes per Ismael Martínez.

GIMNÀSTICA ARTÍSTICA
La quarta medalla arriba de la jove Thais Escolar del Club Gimnàstic Mataró

Amb l’equip espanyol hi estava integrada la gimnasta del Club Gimnàstic Mataró. Thais Escolar, fitxada aquesta temporada procedent de València i degut a que està becada al CAR de Sant Cugat. I la gimnasta valenciana és la que va portar la quarta medalla cap a la nostra ciutat, tot i que la seva actuació no va ser tan bona com es podia esperar.

En la competició per equips del primer dia, vàlida per classificar individualment, Thais Escolar va quedar classificada en desena plaça amb un total de 34’625 punts, amb uns parcials de 8’950 en salt, 8’450 en paral·leles, 7’850 en barra d’equlibri i 9’375 en terra. No va entrar en la final individual i només va poder fer-ho en la final de l’aparell de terra, en la qual en el darrer dia de competició obtindria la setena plaça amb una puntuació de 8’800, molt per sota com es pot veure del que havia fet en la classificació.

De tota manera, Thais Escolar, completant l’equip amb Tània Gener, Melodie Pulgarín i Lenika de Simone, va participar en la consecució de la medalla de bronze per equips, ja que Espanya va quedar per darrere d’Itàlia i França.

TENNIS TAULA
Gàlia Dvorak es queda a les portes de penjar-se una medalla en dobles

Gàlia Dvorak la palista mataronina també va estar ben a prop de la consecució d’una medalla en la competició de dobles. Fent parella amb Sara Ramírez van guanyar a les turques Bas i Sen per 3-1 plantant-se en semifinals, on van caure derrotades per les franceses Phai Pang- Grundisch per 2-3. Posteriorment en el matx pel tercer i quart lloc van perdre també de forma ajustada per 2-3 contra les italianes Negrisoli i Stepanova.

A la competició individual Gàlia Dvorak no va tenir massa sort en la composició del grup previ ja que li van correspondre la francesa- xinesa Phai Pang, contra la que va perdre per 3-4 i contra la que seria la guanyadora final, la croata Tamara Boros, davant la que va caure per 0-4. En el tercer matx va superar la francesa Carole Grundish per 4-3. En els encreuaments de vuitens de final li va correspondre amb la sèrbia Anamarija Erdelji davant la que va perdre per 2-4, sense poder accedir a quarts de final.

NATACIÓ
Rabassa es classifica per la final dels 800 metres lliures

Va participar-hi el nedador mataroní Roger Rabassa que va nedar la prova dels 800 metres lliures. En les eliminatòries va classificar-se sense esforçar-se amb un temps de 8’28”34.

A la tarda en la final es va classificar en la sisena plaça amb un temps de 8’12”21, un lloc més endarrere de Marcos Rivera l’altre nedador espanyol participant.

VOLEIBOL
Discreta actuació de la selecció de voleibol

La jugadora mataronina, militant a l’Albacete, Amaranta Fernàndez, va formar a l’equip estatal, que no va tenir l’actuació que s’esperava quedant fora de la lluita per les medalles, ja que a la fase prèvia va superar Albània per 3-1, però va caure derrotada davant Grècia per 1-3 i davant Turquia per 2-3, i el tercer lloc del grup evidentment deixava fora de les semifinals.