Polvorosa i Tabarka escollits pel jurat i Ebri Knight es fa amb el premi Toni Muñoz

Barreja d’estils entre els guanyadors del Dia de la Música

A Mataró hi ha bona música. Aquesta és la sensació que queda després de passejar per la ciutat el dissabte 18, Dia de la Música a Mataró. I és que la celebració d’enguany ha comptat amb una participació d’allò més digne. Un total de trenta grups van participar en el que potser és l’acte més característic d’aquesta jornada, la música al carrer.

Des de les sis de la tarda i fins gairebé les deu de la nit, els carrers del centre van veure convertits alguns dels seus espais en escenaris musicals. El pop, el rock, l’electrònica, el hip-hop, el folk, el jazz, el funk, el heavy, el Ska… tots ells van ser els protagonistes d’aquesta diada.

L’alta participació de grups es va veure recompensada per l’atenció dels ciutadans que s’anaven aturant, sobretot en aquells escenaris més cèntrics com la Plaça Santa Anna. Però fer de públic no va ser l’única funció dels mataronins el dissabte, sinó que també van poder actuar com a jurat marcant en una butlleta que s’havia d’entregar en aquesta plaça el grup que més els hi havia agradat. Al voltant de dos quarts d’onze de la nit es va donar a conèixer el grup que havia preferit el públic, és a dir, els guanyadors del Premi Toni Muñoz. Els vencedors d’enguany van ser el jove grup Ebri Knight que amb el seu rock celta van convèncer el públic.

Polvorosa i Tabarka són els escollits del jurat
D’altra banda, un jurat va presenciar les actuacions i va decidir que els millors grups de la mostra havien estat, amb un primer premi la música electrònica de Polvorosa i en segon lloc el rock de Tabarca. Els grups seleccionats seran proposats per actuar a Les Santes 2005.

Diego Paqué i el seu flamenc-fusió van possar el punt i final a la festa. Amb retard i davant unes 500 persones, l'artista va conectar amb la claca amb una proposta d'arrel i sentiment flamenc mesclada amb tot tipus de ritmes ballables, cas de la rumba, la bossa, sobretot el funk o quelcom més salsero. Paqué va justificar l'espera de la gent i va corroborar el bon nom que s'ha fet i la bona premsa que el presenta. Però el Dia de la Música ha comptat amb moltes altres activitats a la ciutat, com concerts de les Escoles de Música de Mataró, un aplec de sardanes de Nit, un taller de maraques o un concert a càrrec de la Jove Orquestra Iluro que es farà aquesta tarda.