Com superar una ruptura amorosa amb sentit de l’humor

No sos vos, soy yo. Juan Taratuto. Argentina, Espanya. 2005.

L’argument: Javier i la seva dona decideixen anar a viure als Estats Units. L’esposa marxa abans per tal de fer els primers contactes mentre Javier desmunta la seva vida a Argentina. Quan gairebé té un peu a l’avió, Javier rep una trucada de la seva dona: s’ha enamorat d’un altre home i l’abandona. A partir d’aquest moment, el protagonista, sense feina ni casa, haurà de refer la seva vida.

L’anècdota: L’expressió que dóna nom a la pel·lícula fa referència a l’excusa que s’utilitza per posar fi a la relació amorosa i és l’element que desencadenarà la història de renaixement del protagonista. Durant el desenllaç del film, l’expressió adquirirà de nou importància.

Diagnòstic:No sos vos, soy yo’ és una comèdia que, amb hàbils tocs d’humor i fugint dels tòpics, aconsegueix fer riure a partir d’una situació dramàtica que capta la complicitat de l’espectador. Cal esmentar que el pes de la cinta el porta l’actor Diego Peretti, que és qui encarna el personatge principal i que, amb la seva magnífica interpretació, ens obsequia amb els moments més divertits, patètics i tendres de la pel·lícula.

Efectes secundaris: Adient per riure, a través d’una mirada irònica, del procés que porta a una persona a superar una ruptura amorosa. Contraindicada per aquells espectadors als que no els agradi la marcada denominació d’origen del cinema argentí.