El CN Mataró el gran protagonista de la 5a edició del “Triatló ciutat de Mataró”

El CN Mataró es va endur tant les victòries individuals com per equips tant en homes com en dones

El passat diumenge dia 5 de juny es va celebrar al Passeig Marítim la 5a edició de la “Triatló Ciutat de Mataró”, que va ser un èxit sensacional tant a nivell organitzatiu, com de públic assistent, com esportiu, ja que la victòria masculina va recaure per primera vegada en un triatleta del club organitzador, que també va assolir la victòria per equips tant en homes com en dones.

450 van ser els triatletes que van prendre la sortida en el primer tram de natació de 750 m, amb un decalatge entre la sortida de les noies que ho van fer primer i dels nois que ho van fer 9 minuts més tard. La primera en sortir de l’aigua va ser la premianenca del CN Mataró Mònica Pellejero, guanyadora de l’any passat, que ho va fer amb més d’un minut sobre la catalana Núria Padrisa (Trialandalus Mijas), la gran favorita. En el tram de bicicleta de 20 km, Mònica va poder augmentar el seu avantatge, però en el tram de cursa a peu de 5 km es va veure atrapada per la seva rival que la va superar finalment per 18 segons a la línia de meta, fent-se a més amb el Gran Premi Auto D’Ara que es concedia en el primer, noi o noia en traspassar la línia d’arribada, i el guanyador en categoria masculina va arribar 21 segons més tard, degut als nou minuts de diferència a la sortida. El temps de Núria Padrisa va ser de 1h 03’ 59”, a dos segons de la marca feta per Pilar Hidalgo fa dos anys, mentre que Mònica Pellejero va marcar 1h 04’17” i la tercera va ser Carme Tort (Sant Joan Abadeses) que va fer 1 h 04’42”. Una mica més endarrere van arribar en 6a i 7a posició les mataronines Marta Vives i Regina Mola amb el mateix temps de 1h 07’18”, per proporcionar al CN Mataró el primer lloc per equips en categoria femenina.

A la categoria masculina va ser sensacional la cursa del germà de Mònica, Santi Pellejero, també del CN Mataró, i també com la seva germana ex-nedador, cosa que va fer valer per sortir primer de l’aigua, per davant dels seus companys David Royo i Bernat Moragas, i amb més de mig minut d’avantatge sobre els triomfadors de l’any passat els germans Francesc i Josep Manuel Juàrez del Reus Ploms. Al tram de bicicleta es va mantenir l’avantatge i després al tram de cursa a peu i després d’un esforç agònic Santi Pellejero va aconseguir mantenir el cap de la cursa davant l’atac desenfrenat dels reusencs, acabant amb un sensacional temps de 55’20”, que millora el fet fa dos anys pel prestigiós Xavier Llobet que va marcar 56’17”. Josep Manel Juàrez va arribar nou segons més tard i el seu germà a 18” del guanyador. Poc més tard i en cinquena i novena plaça van entrar Bernat Moragas amb 55’51” i David Royo amb 56’33”, donant també el títol per equips al CN Mataró Quadis.

I el més important: el triatló va demostrar ser un esport en alça cada vegada més proper a un públic que es va entregar donant suport als esportistes.