Els graffitis posen color al Nou Parc Central

La mostra compta amb escriptors arribats d’arreu de Catalunya

Els esprais de pintura i la música rap van omplir el dissabte el Nou Parc Central per celebrar una exhibició de graffiti que es podria considerar una festa del hip-hop. Curiosos, i especialment joves amants d’aquesta cultura, es van deixar veure el dissabte per aquest escenari, per gaudir de música, dansa, i sobretot d’uns dibuixos excepcionals.

Es va tractar d’una festa que va començar a les onze del matí i que va acabar ben entrada la tarda, deixant com a resultat dos autobusos amb un aspecte d’allò més originals i vuit murs amb diverses il·lustracions de gran qualitat que van mostrar la diversitat que pot regnar en aquest gènere.

Satisfacció dels artistes participants
“La trentena d’escriptors convidats, tots ells acostumats a participar en mostres, van quedar molt contents de l’experiència” explica Ma’La, un dels membres de l’organització. Els escriptors van arribar des de diversos punts de Catalunya. Només dos d’ells eren de Mataró, encara que la majoria eren de la zona del Maresme, però fins i tot hi va participar gent d’altres indrets com Vic.

Durant tot el dia van ser diverses les persones que es va acostar a veure aquest tipus de dibuix, sovint polèmic, però que va demostrar que no té perquè ser mirat amb mals ulls. D’aquesta manera, es va aconseguir un dels objectius de l’exhibició “potenciar el coneixement del graffiti entre la gent jove”. L’exhibició també va comptar amb l’actuació de grups de rap i de dj, així com amb un esenari obert a tots aquells amants del brakedance.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada per l’associació Artistes Urbans del Maresme juntament amb els grups MCL i Petados, el patrocini de Caixa Laietana i la col·laboració de Mataró Bus, Montana Colors i Casa de la Música.