Educar tenint en compte la totalitat de la persona és la proposta del nou llibre de Patuel

El psicòleg i pedagog Jaume Patuel ha presentat el seu darrer llibre Pedagogia i espiritualitat

“Vinc a exposar què entenc per educació i trencar llances a favor que per educar cal tenir en compte la totalitat de la persona”, va dir Jaume Patuel. Amb aquestes paraules el psicòleg i pedagog va presentar el seu darrer llibre titulat Pedagogia i espiritualitat, una obra que reflexiona sobre l’educació actual i la necessitat d’implicar-hi aspectes espirituals com el coneixement d’un mateix perquè l’educació sigui completa. Va ser el passat divendres a la llibreria Robafaves.

La presentació de Pedagogia i espiritualitat va comptar amb la col·laboració del també escriptor i professor de Santa Anna, Carles Móra, que va descriure el llibre com “un viatge ferm, un compromís i una implicació en l’educació”. Móra també va parlar d’altres aspectes relacionats amb l’educació, com la figura del mestre i el poc suport i reconeixement que rep i va ressaltar la importància de l’educació dient: “Si l’endemà volem tenir les presons menys saturades caldrà invertir més en l’educació”.

El problema està en els inicis de l’educació
En aquesta mateixa línia va parlar Patuel, que va dir: “No es farà res si no hi ha finançament”. Però a aquesta problemàtica en va afegir moltes més, com la falta de disciplina, la necessitat de definir el què és l’escola actual i evitar que es converteixi en un “pàrquing” per els nens on el que es fa és una mena de “zapping” d’assignatures. A més, va parlar de la mala situació que actualment hi ha a les aules, no com un problema de la secundària, on es comença a manifestar, sinó que és el producte d’un mal sistema educatiu de la primària.

D’altra banda, l’autor va fer algunes propostes com la de posar més eines informàtiques al servei dels alumnes i incloure l’“educació a la ciutadania i a la democràcia” com una matèria més del currículum escolar.