Joan Ventura: 'Costarà consolidar el júnior femení, els telèfons ja sonen'

Parlem amb Joan Ventura, president de la Unió Esportiva Mataó



El títol de les júniors ratifica el nivell alt del bàsquet mataroní?
Tenim un molt bon nivell de júniors i això que són jugadores de primer any. Ara el problema és el que ens costarà mantenir el bloc perquè els telèfons han començat a sonar i, com que transcendim inclús fora de Catalunya, molts equips s’interessen per les nostres jugadores i el nostre entrenador. Serà difícil però intentarem consolidar l’equip.

L’infantil s’ha classificat pel campionat d’Es-panya, un altre èxit de la cantera.
Es recullen ara els fruits d’un treball d’una colla d’anys. Amb bons tècnics, la canalla surt i cada cop hi ha més gent que vol jugar i, amb la quantitat ve la qualitat. Anem pel bon camí en moltes de les categories i tant a nivell masculí com femení. L’any que ve tindrem un infantil femení amb possibilitats de repetir la classificació d’aquest any del masculí.

Ha estat una bona campanya dels dos sèniors. Això suposa objectius diferents pel futur?
El bon resultat dels sèniors no deixa de ser un reflex del bon treball general. És un peix que es mossega la cua. Pel futur, s’està parlant d’una reestructuració de l’EBA que farà que la permanència estigui molt cara amb fins a nou equips en descens i tocarà no entrar en l’escabetxina. El femení, amb el bon nivell mostrat i el futur de les júniors potser sí que podrem mirar d’estar a dalt de tot.

S’ha parlat d’una vinculació amb el Barça. Què comportaria?
Estem en negociacions, no hi ha res signat. Parlem d’una vinculació amb el Barcelona que suposi la cessió de jugadors que interessin i no tinguin lloc als seus equips i, alhora, controlaríem tot el que és l’àrea del Maresme. Esportivament guanyarem alçada i nivell i, a més, comportarà una sèrie d’altres avantatges que s’han de tancar.