Divertida peripècia de dos nens amb una fortuna a les butxaques

Millones (Millions). Danny Boyle. Gran Bretanya – Estats Units. 2004

L’argument: A dos germans els cau del cel una bossa plena de lliures esterlines, just dies abans que es produeixi l’entrada de l’euro a la Gran Bretanya. Mentre el germà gran intenta cercar la manera d’invertir i fer créixer la fortuna, el petit, que sent autèntica devoció pels Sants, decideix fer el bé i ajudar els més pobres.

L’anècdota: El director de la pel·lícula, Danny Boyle, es va fer popular en el panorama cinematogràfic després de dirigir el film “Trainspotting”, en el qual es submergia amb grans dosis d’ironia en el món de la drogaadicció

Diagnòstic: Malgrat que el punt de partida de la història (dos nens, que han perdut la mare recentment, es dediquen a fer el bé amb una fortuna que els ha caigut del cel) pugui semblar cursi i ensucrat, la pel·lícula fuig d’aquest prejudici i avança en una altra direcció incorporant elements de comèdia i de intriga. Els principals encerts d’aquesta cinta, desigual a estones, són d’una banda, el realisme màgic que brolla de la ment del nen més petit en forma d’aparicions de Sants i d’obres de caritat que acaben portant problemes, i d’altra banda, el tractament visual de la pel·lícula que juga amb les formes i els colors de la infantesa.

Efectes secundaris: Adient per fer un divertit repàs a la vida i miracles dels Sants.