Els Pirates del Maresme presenten el seu tresor de bon humor

L’esperada opereta de la Sala Cabañes es va estrenar el dissabte a la nit

Després de molt sentir-ne parlar, finalment aquest dissabte els Pirates del Maresme van desembarcar a la Sala Cabañes. I amb ells van portar el més gran dels seus tresors, el bon humor. L’espectacle va ser l’estrena d’una obra que carregada de bones intencions i d’uns resultats molt considerables, feia temps que s’anunciava a la ciutat. Una opereta, un clàssic dels musicals teatrals, que en aquesta ocasió ha adaptat el seu guió fent referències a la comarca, l’actualitat i fins i tot a la mateixa Sala Cabañes.

Amb un grup de pirates que sorgien d’entre el públic van començar els Pirates del Maresme. Un grup d’allò més bondadós, uns pirates tendres i humans, però lliurats a la seva professió, la pirateria. Aquest curiós grup masculí es complementava amb un gran grup de noies, les filles del Compte de Canet. Unes noies molt delicades i presumides, desitjoses de trobar marit. Tot plegat va confomar un espectacle que va omplir de colors i sobretot de molta gent, l’escenari de la sala. Però cal destacar l’aparició d’un col·lectiu que va fer esclatar les rialles de tothom, uns guàrdies civils, bastant covards i desastrossos que van deixar algunes joies com un ‘full monty’ de tot menys sensual.

Una bona opció per passar una estona en família
Els Pirates del Maresme va presentar uns actors amb bones veus, malgrat no estar acostumats a cantar, i que també es van defensar molt bé a l’hora de ballar i presentar les coreografies. Un dels elements del seu èxit recau en la interacció amb el públic, que fins i tot és convidat a participar en una de les cançons (això si, amb els guàrdies civils donant un inestimable cop de mà). Es va tractar d’un espectacle ideal per veure en família, que farà passar una gran estona a petits i grans.

L’estrena d’aquesta obra tant esperada i desitjada pel col·lectiu de la Sala Cabañes va comptar amb alguns luxes en la seva primera representació. En primer lloc, un cop acabada la representació, els actors van participar en un col·loqui obert i amb el públic on van poder realitzar preguntes i intercanviar opinions. La segona de les sorpreses es trobava entre a les butaques, amb la presència de Joan Lluís Bozzo, director dels Dagoll Dagom, una companyia que també va representar una revisió dels Pirates of Penzanze sota el títol de Pirates.