El dia d’Europa se celebra amb música dels països que la conformen

L’Agrupació Musical del Maresme va posar ritme a la celebració del dia d’Europa amb un concert el dissabte

Avui dilluns, dia 9 de maig, se celebra el Dia d’Europa. La commemoració d’aquesta festivitat ja es va començar a Mataró durant el cap de setmana. Va ser amb música, de la mà de l’Agrupació Musical del Maresme, que el dissabte a la tarda va oferir un concert a la Plaça Santa Maria.

Sota la direcció de David Serra i Bobé, l’agrupació va interpretar un total de tretze peces, totes elles creades a terres europees. “Volem traslladar-vos a través de les notes a un viatge per Europa” va explicar la banda, justificant així l’elecció del seu repertori. A més, entre cançó i cançó, es va explicar l’origen i alguna característica de cada peça, buscant així les referències al continent. D’altra banda, l’agrupació va voler mostrar la seva satisfacció pel concert dient:: “És un honor tocar per segona vegada en el Dia d’Europa”.

Melodies d'arreu d'Europa
Així, melodies com The lights of Europe de Harm Evers, Xàbia de Salvador Salvá o Mercy Mercy de Josef Zawinul van recordar a terres tant de l’Europa tradicional com Alemanya o Viena, com a aquells països que s’han convertit en europeus recentment.

El concert va començar amb un repertori clàssic, marcat pels valsos i els ‘passodobles’, per acabar arribant a peces de ritmes més moderns com la salsa o el rag time. Va ser un recital que va fer gaudir al públic que es va anar congregant a la plaça.