Classes de ball al carrer per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

Un nombre considerable d’espectadors però pocs s’atreveixen a participar-hi

Sota el lema de “Vine a ballar amb nosaltres”, la tarda del dissabte la plaça de l’Ajuntament es va convertir en una enorme acadèmia de ball. Les diverses escoles de dansa de la ciutat van voler celebrar el Dia Internacional de la Dansa sortint de les acadèmies, portant les classes al carrer i obrint-les a la participació ciutadana. Des de 2/4 de 4 de la tarda fins a les 8 del vespre, un total de sis escoles de la ciutat van oferir demostracions de balls de molt diverses disciplines.

La tarda va tocar estils d’allò més diferents, adaptats a tots els gustos dels amants de la música i el ritme. L’encarregada d’obrir la tarda va ser l’escola On-Stage amb una sessió de dansa clàssica, seguida d’una lliçó de sardanes amb la Colla Repuntejant i de danses tradicional catalanes amb l’Esbart Dansaires d’Iluro. Tot seguit va arribar el torn de l’escola de dansa Dunia amb una classe de Hip Hop i la tarda es va acabar amb dues sessions de jazz a càrrec de les escoles Roser Casanovas/Víctor Rodrigo i Gemma Bartra.

Malgrat que l’inici de la tarda va ser molt tranquil, ja que va començar a una hora en què la gent encara no s’anima a sortir, en el transcurs de l’acte el nombre d’espectadors va anar augmentant. Si bé no van ser molts els ciutadans que es van animar a seguir els passos que dalt de l’escenari marcaven els professors i seguien alumnes de les escoles, si que es considerable el nombre d’espectadors que es van anar congregant a la plaça.

Primera edició de les classes obertes
Enguany, ha estat la primera edició en què la celebració del Dia Internacional de la Dansa s’ha celebrat amb classes obertes. Fins el darrer any, aquesta festa servia a les acadèmies per mostrar algunes de les seves coreografies de les diverses disciplines que imparteixen i possibilitar que una part de la ciutadania que no és públic de dansa pogués gaudir d’aquesta per un dia. Malgrat que el nou format permet donar a conèixer l’esforç i tot el procés d’elaboració que hi ha darrera d’una coreografia alhora que facilita la participació dels espectadors, també és un acte més farragós i que no mostra el punt final del treball d’un ballari, l’espectacle.