El públic torna a mostrar el seu suport a la creació d’una ràdio municipal

Les 12 hores de ràdio organitzades per la Plataforma per a la creació d’una ràdio ciutadana reben la visita de Baron, Pep Sala i Pep Plaza entre d’altres

En una plaça Santa Anna plena de roses i llibres, com pertany a la diada de Sant Jordi, la Plataforma ciutadana per a la creació d’una Ràdio Municipal va tornar a oferir una emissió de 12 hores de ràdio. Com ja va fer l’any passat, l’emissió va començar a les deu del matí, i fins a les deu de la nit van passar múltiples convidats, grups musicals i col·lectius de la ciutat. L’emissió durant aquestes dotze hores va aconseguir captar un públic nombrós i curiós que s’acostava al seu escenari o l’escoltava mentre passejava entre les parades que omplien la plaça.

L’acte d’enguany tenia una finalitat diferent a la del 2004. Un cop confirmada la creació de la ràdio, la plataforma ha volgut reivindicar un model digne per aquesta, demanant que tingui contingut propi i que no es converteixi en un repetidor d’una emissora barcelonina.

Baron no aporta novetats
Com a representació de l’ajuntament i per explicar en quin estat es troba la futura ràdio actualment, la plataforma va tenir com a convidat l’alcalde de la ciutat. Malgrat que Baron va reafirmar que Mataró tindrà una emissora pròpia l’any 2006, no va desvetllar cap novetat i no es va poder conèixer ni el lloc on s’ubicaran els estudis ni la freqüència per on s’emetrà.

Un dels convidats més esperats de la jornada va ser el músic i excomponent de Sau, Pep Sala, que el mateix dissabte a la nit va oferir un concert a Privat. Però hores abans que aquest comencés, el músic va visitar l’escenari de la plataforma i va oferir el seu recolzament a la iniciativa. A més, es va realitzar un concurs en què es regalaven entrades per la seva actuació.

Funció de servei a la ciutatPerò les 12 hores de ràdio van comptar amb molt més convidats: els mataronins Manel Cuyàs i el cap de canalla dels Capgrossos Mia Castellví, la visita d’en Quim Vila i les divertides imitacions de Pep Plaza. La presència de la música de la ciutat, com a exemple del que es podria escoltar si Mataró tingués una emissora pròpia, també van tenir el seu espai de la mà de l’actuació de grups com Alatak, El loco educado, Paco González, Stein i Junts.

A més, com una bona emissora de la ciutat, l’escenari de la plataforma també va servir per realitzar i retransmetre algunes de les activitats que se celebraven aquell dia. Entre elles es troben activitats com “Dóna corda al català” en què s’explicaven contes d’arreu del món de la mà d’alumnes del Centre de Normalització Lingüística Maresme-Mataró; l’Hora del conte amb Pep Duran i fins i tot es van cuinar crepes que es van repartir entre els assistents.