Robots amb qualitats molt humanes es posen al servei de la diversió

‘Robots’, de Carlos Saldanha, Chris Wedge. Estats Units. 2005.

L’argument: Rodney Hojalata es trasllada a Ciudad Robot amb un somni: esdevenir un gran inventor. Però un cop arriba a la gran ciutat se n’adona que aquest no és un lloc tant idíl·lic com s’imaginava i descobreix que un tirà malvat es proposa exterminar tots els robots que es van deteriorant mica en mica, en no poder assolir els darrers avanços tecnològics. Rodney i els seus amics faran el possible per reparar els robots i evitar que caiguin en mans del tirà.

L’anècdota: Seguint la tendència dels Estats Units, s’han buscat rostres populars per donar veu als personatges de la pel·lícula en la seva versió espanyola. D’aquesta manera, qui posa la veu a Rodney Hojalata és Alejo Sauras, actor que interpreta el personatge de Raül a ‘Los Serrano’, mentre que, és Elsa Pataky qui dóna veu a la protagonista femenina.

Diagnòstic: La qualitat de l’animació digital no deixa de sorprendre’ns i d’emocionar-nos amb la recreació de personatges i móns imaginaris, que d’altra manera no es podrien mostrar.

Robots s’adreça a un públic infantil amb una història que compta amb un plantejament interessant però que coixeja a mida que avança el film, resultant una mica fluixa. Tot i així, els constants tocs d’humor aconsegueixen fer esclatar en rialles l’espectador i captar eficientment la seva atenció, tot fent-lo oblidar les mancances en la narració.

Efectes secundaris: Entreteniment adient per un públic preferentment infantil.