Els Lax’n’Busto captiven amb la seva triple sessió al Clap

Els del Vendrell van gaudir i fer gaudir des de l’escenari

Tres concerts en un cap de setmana i una única sala és una veritable proesa en el món musical. Doncs això és el que han aconseguit els Lax’n’Busto amb la presentació del seu últim treball Amb tu, al Clap. La formació del Vendrell, que en un principi havia d’oferir dos concerts el divendres, en sessió de tarda i nit, van veure’s en l’obligació de prorrogar la seva estada a la ciutat un dia més per no fallar a tots els seus fans que ja dies abans del primer concert s’havien quedat sense entrades.

Els Lax’n’busto van estar a l’alçada de la situació i van mostrar les seves habilitats en tot moment. Qui pogués pensar que l’esgotament de tres concerts faria baixar el ritme de l’espectacle estava molt equivocat. Tot el contrari, el grup va mostrar la seva satisfacció per la permanència a la ciutat i va donar les gràcies repetidament a Mataró i al Clap. Se’ls va veure gaudir plenament dalt de l’escenari, i aquestes ganes es van transmetre amb escreix al públic, que es va entregar fins l’últim moment.

Tots els membres del grup van demostrar el seu talent, amb solos de la bateria i del teclat. Especialment destacable va ser el de Pemi Rovirosa a la guitarra. La complicitat entre Rovirosa i el cantant Pemi Fortuny va quedar més que patent, i les bromes entre els dos membres dels L’N’B no van desaparèixer en tot el concert.

Triomfen els temes de sempre
Les tres cites van servir per recordar els principals èxits del grup, els temes que ara s’han recopilat en el seu darrer enregistrament, Amb tu, que alhora és el seu primer disc en directe pur, doncs ja n’havien grabat un en acústic. Els clàssics van funcionar, trobant els moments més especials de les nits amb Llença’t (en el qual van incloure una petita referència a Les Santes), La meva terra és el mar i una de les últimes cançons de les dues nits, Per una copa.

En definitiva, els Lax’n’busto van aconseguir congregar una gran quantitat de gent al Clap com no ho ha aconseguit fer cap altre concert de la Sala. Amb l’excepció i el permís del Jai Alai Katumbi Express, de Manu Chao.