L'Ajuntament incentiva el lloguer just a Mataró

S'han presentat els objectius del projecte Lloguem! i els incentius que ofereix als propietaris que lloguin el seu habitatge dins d'aquesta iniciativa

Presentació Lloguem! / Yes we rent

S’estima que en l’últim any el preu dels lloguers s’ha incrementat en un 33% a Mataró. Una xifra que, juntament amb l'escassa oferta, exclou moltes persones del dret a l'habitatge. Tanmateix, es calcula que a la ciutat hi ha més de 3.000 habitatges desocupats (segons dades estimades el 2016 pel Pla Local d’Habitatge), dels quals un 75% és propietat de particulars.

Amb aquest panorama, l'Ajuntament de Mataró posa en marxa el projecte “Lloguem/Yes we rent”, amb el compromís d'incidir en el mercat de lloguer a la ciutat per establir una relació justa i beneficiosa per a tothom.

Garanties de cobrament i subvencions per a la reforma i la gestió són els principals beneficis per als propietaris que participin al projecte.

Beneficis per als llogaters

Aquesta iniciativa preveu una sèrie d'incentius per als propietaris que optin a reformar i llogar els seus habitatges a través d’aquest projecte.

Els principals beneficis són la garantia absoluta de cobrament per mitjà d’un fons de garantia propi, la rehabilitació de l'habitatge, subvencions per a actuacions d’eficiència energètica i ajudes en diferents gestions. Per exemple, es bonificarà el 70% de l’IBI i fins al 95% de la plusvàlua, i la tramitació de la cèdula d’habitabilitat, si és necessària, i del certificat energètic serà gratuïta.

Per a les reformes, el projecte ofereix subvencions de fins a 16.000 €, amb 2.000 € més per a actuacions de millora energètica, o fins a 8.000 € per a obres ja realitzades.

Les persones interessades a llogar el seu habitatge desocupat, poden consultar el web mataro.cat/lloguem.

Un lloguer just

Per als llogaters i llogateres, els principals beneficis són l’accés a un habitatge de lloguer assequible i amb major estabilitat en el temps.

Les persones interessades a participar en aquest projecte s’han d’adreçar a la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, a través de la pàgina www.cooperadorsdemataro.coop/ca/lloguem-yes-we-rent.

El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i finançat amb 2,5 milions d’euros provinents dels fons FEDER. Altres socis del projecte són el TecnoCampus, la Fundació Unió de Cooperadors, la Diputació de Barcelona i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona.