La Sepsis Challenge recapta 1.200 euros en la seva cinquena edició

Els diners recollits per la marxa cicloturista solidària són en benefici de l’entitat "Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G."

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 02 Gener 2020 16:13

Sepsis Challenge

Més de 300 persones van participar en la 5a edició de la Sepsis Challenge, la marxa cicloturista celebrada el 27 d'octubre. Gràcies a totes les persones implicades, l'esdeveniment esportiu solidari va recaptar fins a 1.200 €, benefici que va ser lliurat la setmana passada a l’entitat "Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G".

L'objectiu de la marxa és recaptar diners per a la recerca i la formació de professionals i millorar la qualitat de vida de pacients i familiars.

La sèpsia és una resposta inflamatòria generalitzada de l'organisme davant d’una infecció bacteriana, vírica o fúngica. Pot danyar els òrgans, fer que deixin de funcionar i, fins i tot, arribar a produir la mort. Es calcula que a Catalunya, cada trenta minuts s'inicia una sèpsia i cada dos minuts mor una persona per aquesta causa.

Jordi Masferrer, responsable de la botiga Biking Point de Mataró, que organitza la cursa actualment, va ser l'encarregat de lliurar els diners en forma de xec a Àngels Garcia, presidenta de l'associació. A l'acte també van ser-hi la regidora d'Esports, Beatriz Delgado, el responsable local del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), Antonio Carballo, que fa la cobertura mèdica de la cursa, i Joan Carles Yébenes, cap de Servei de Medicina Intensiva del Consorci Sanitari del Maresme i investigador principal del grup de recerca "Sèpsia, inflamació i seguretat del malalt crític".

Ciutat 2017/2019, Sepsis Challenge

Sensibilització i recerca

El Consorci Sanitari del Maresme va ser l’impulsor de la cursa, que es va celebrar per primer cop el 2014, i també de la creació de l'associació d'afectats per la malaltia "Aturem la sèpsia. Associació Guillem C.G.” l'any 2017. Es tracta de la primera associació en tot l’Estat dirigida a promoure la recerca i la sensibilització sobre la sèpsia. La seu de l'entitat és a Cabrils, municipi d'on és el noi que dona nom a l'entitat, supervivent de sèpsia i tractat a l’Hospital de Mataró. La presidenta, Àngels Garcia, és la seva mare.

Aquestes accions es van dur a terme en el marc de les activitats solidàries i de sensibilització del grup de recerca "Sèpsia, inflamació i seguretat del malalt crític", un dels sis acreditats per la Generalitat.