Roser Moré: “Ha estat un any molt intens i positiu”

Entrevistem Roser Moré, presidenta de la FAGEM, per saber com ha estat el 2019 i descobrir com encaren el 2020

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimarts, 31 Desembre 2019 13:50

Ciutat 2017/2019, PRESIDENTA fagem

La FAGEM, Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme, és l'entitat que representa el teixit empresarial de la comarca del Maresme. La seva tasca és proveir d'eines les empreses i associacions que en formen part, així com defensar els seus interessos davant l'Administració perquè les seves necessitats es vegin cobertes. Roser Moré, presidenta de la FAGEM, fa un balanç de com ha estat el 2019 i ens explica quins reptes encaren per al 2020.

Com ha estat aquest 2019?

Ha estat un any molt intens, perquè per un costat hem fet moltes activitats. Creiem que ha estat molt positiu i que hem avançat molt amb moltes coses. Hi ha una sèrie de línies que creiem estratègiques com la transformació digital, la igualtat i la sostenibilitat i l'economia circular. Això ha fet que impulséssim una sèrie de xerrades i activitats al voltant d'aquests temes. També hi ha alguna cosa que ens ha quedat pendent perquè ja no ens hi cabia, però la farem l'any vinent.

Com han rebut aquests projectes, les associacions?

Molt bé. Dins el tema de la transformació digital, hem fet xerrades sobre el blockchain, que molta gent no sabia què era, també de com ens afectarà el 5G o la ciberseguretat, que genera molts problemes si n'ets víctima i en canvi, ho vivim molt com si no ens hagués de tocar.

I el tema de la igualtat?

El projecte sobre la igualtat de gènere també s'ha percebut molt bé. Aquest any hem fet tres trobades de teixidores d'idees molt exitoses. És una activitat que vam començar el 2012, que ha anat evolucionant amb relació a les necessitats actuals. També hem fet tallers específics, ens hem implicat en els protocols per assetjament sexual a les empreses. D'una banda, et poses en línia amb allò que necessita la nostra societat, i de l'altra, et poses al dia amb les normes que s'han de complir.

La FAGEM va néixer el 1978 amb la voluntat d'aglutinar el teixit empresarial de tots els sectors de la comarca i exercir d'interlocutora entre el món empresarial i les administracions

I respecte de l'economia circular?

Vam fer un projecte molt important que anomenem simbiosi industrial, el qual ha tingut molta repercussió al territori. Es tracta de fer casaments entre empreses que tenen subproductes dels quals no saben que fer, que perceben com a residus, i que per a una altra empresa poden ser una matèria útil. D'aquesta manera es fomenta el reciclatge i s'estalvien costos. Vam agafar un nucli molt important a Mataró i voltants, perquè aquí es concentra molta empresa, però hem arribat també a altres poblacions com Pineda de Mar.

Hi ha altres temes que hàgiu tractat?

Durant el 2019, hem ajudat moltes empreses a contractar persones que estaven a l'atur, una oportunitat per a totes dues parts. Durant el 2020 tornarem a tenir aquest projecte orientat a persones de més de 30 anys. També hem fet xerrades sobre l'empresa familiar, perquè ens trobem que hi ha problemes amb el canvi generacional. Hi ha molts sectors afectats perquè els fills no segueixen els negocis dels pares.

Per al 2020, quins reptes encareu?

Volem mantenir aquests tres eixos principals, però evolucionar-los i passar a la fase d'implementació i aplicació. Aquest any, que ha estat molt important, ha estat més de difusió, de pedagogia. En el cas de la transformació digital volem fer un pas més perquè les empreses apliquin la teoria que els hem proporcionat fins ara per estar ben posicionades, geolocalitzades o tenir les xarxes socials al dia, per exemple. Amb el tema de la igualtat també tenim molt de recorregut. En una de les xerrades, per exemple, volíem que empreses maresmenques expliquessin la seva experiència amb els plans d'igualtat, i ens vam trobar que n'hi havia que no el tinguessin registrat. El que ens agradaria és que les que tenen interès ho aconsegueixin i poder tancar l'any dient que al Maresme hi ha moltes empreses que tenen un pla d'igualtat registrat.

Com valores el camí que ha fet la FAGEM els últims anys?

Hem avançat i hem diversificat molt tots els serveis que donem a les empreses, sobretot als col·lectius que estan associats, i ens hem alineat amb les necessitats que tenen. Quan ens diuen que tenen un problema, nosaltres ens movem. Per exemple, amb l'Ajuntament de Mataró, des de la FAGEM hem demanat una sèrie de coses concretes, en algunes ens han fet més cas que en altres. Es tracta de defensar els interessos dels nostres socis. Aquest any d'eleccions municipals, per exemple, vam crear una llista de comandes per als ajuntaments de la comarca.

Quins són alguns dels temes que preocupen?

Per exemple, nosaltres estem a favor que tots els municipis de la comarca tinguin la identificació de viles florides, perquè creiem que en l'àmbit turístic té el seu rendiment. Un dels ajuntaments al qual nosaltres insistíem és el de Mataró i sembla que ara ho estudiaran. També hem demanat el tema de les 3 zones de la Renfe. Creiem que una persona que es mogui entre Vilassar i Mataró està molt penalitzada i que això afecta les empreses. Necessitem que dins la comarca hi hagi facilitat en el transport. Ens hem mogut amb el tema de la limitació d'entrada de vehicles comercials o professionals a Barcelona, i a Mataró vam demanar zones de càrrega i descàrrega i zones blaves especials per a professionals.

N'hi ha alguna que costi especialment?

Creiem que el mercat de Pla d'en Boet dels dissabtes hauria de tenir serveis de lavabos, perquè és un espai on hi ha mercat, oci nocturn i on el dilluns les empreses continuen treballant als polígons. És una necessitat, i segurament estalviaríem alguns problemes que s'estan donant pel fet de compaginar aquests mateixos espais amb diferents activitats. Fa molts anys que ho demanem.

El fet d'aplegar tants sectors diferents és complicat?

De vegades hi ha problemes d'interessos contraposats, però això també passa dins els mateixos sectors. Quan això passa, la FAGEM intenta fer de mediador o deixar que cadascú defensi els seus interessos. D'altra banda, creiem que això també és una riquesa. Hi ha també temes identificats que afecten quatre de tots els gremis i pots treballar per a tots alhora. Tenim la sort, a més, que aquesta diversitat fa que puguin fer coses entre ells i que interactuïn. Uns ofereixen el que els altres necessiten.