Reimagine Textile, programa impulsat pel TecnoCampus i Eurecat, aterra a la fira Re-Barcelona

La trobada internacional organitzada per Moda Sostenible Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona reuneix emprenedors, empreses i entitats relacionades amb la moda sostenible

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dimecres, 04 Desembre 2019 11:35

Ciutat 2017/2019, eurecat tecnocampus

Les 'starts-up' que formen part del programa Reimagine Textile, impulsat pel TecnoCampus i Eurecat, es van donar a conèixer en la nova fira Re-Barcelona, que va tenir lloc el cap de setmana passat.

Moda i sostenibilitat

Les 'starts-up' participants que van poder mostrar els seus projectes van ser Zer Collection, de moda amb impressió 3D, brodats digitals i teixits sostenibles; Hygge Bags, de complements amb materials de rebuig; Killing Weekend, de moda ètica, conscient, traçable i sostenible; The Running Republic, de roba esportiva amb materials reciclats o reciclabes i de producció ètica; Vooss atelier (kahuarau), de calçat exclusiu d’alta gamma fabricat amb materials orgànics naturals; JGE Future Term, de moda urbana feta amb tecnologia termoreguladora i materials orgànics, i Leser, de moda femenina per al ioga biodegradable i de fabricació ètica.

Altres activitats

Aquesta primera edició Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event va reunir més de 30 professionals de la sostenibilitat aplicada al sector del tèxtil i la moda. Entre els ponents hi havia noms destacats com la galerista Rossana Orlandi, que va parlar sobre el problema del plàstic, o representants de les companyies Ecoalf, Veja, Ellen MacArthur Foundation, Kering i Nextil.

Durant els dos dies que va durar la fira es van organitzar diverses xerrades, activitats, tallers i projeccions. També es van fer quatre taules rodones: la primera, per debatre sobre la capacitat de reciclatge dels teixits i reflexionar sobre materials innovadors i sostenibles; la segona, per discutir sobre els nous models de negoci; la tercera, sobre el mindset del consumidor; i l’última, sobre la sostenibilitat en la seva globalitat, incorporada al retail del futur.

El TecnoCampus, amb l'economia circular

Ciutat 2017/2019, eurecat tecnocampus

El divendres 28 de novembre, el TecnoCampus va presentar la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, en un auditori del Barcelona Disseny Hub ple de gom a gom. L'encarregada de fer la xerrada va ser Mar Isla, la coordinadora de la càtedra.