La 4a Festa del Voluntariat entrega els Premis FEM Mataró 2022

L'esdeveniment es va celebrar el divendres 28 de novembre al Casal de l’Aliança

  • Redacció // Foto: Aj. de Mataró
  • Dimecres, 04 Desembre 2019 11:17

Ciutat 2017/2019, fem mataro voluntariat

Els premis FEM Mataró 2022 van néixer en el marc del Pla Estratègic 2022 amb l’objectiu de potenciar projectes creatius i inèdits i avançar en el model de governança col·laboratiu. La setmana passada es van donar a conèixer els guardonats d'aquesta primera edició, els quals es divideixen en tres categories.

Els guardonats

La millor iniciativa innovadora de promoció de ciutat va ser per al projecte “Dones del món 2020, Salut física i mental”, impulsat per l’Associació Esportiva de Vela Accessible i Vela per a Tothom. La iniciativa té l’objectiu de promoure la imatge de Mataró com a ciutat referent al món en l’àmbit de la salut física i mental de les dones, a partir d’una jornada de tres dies.

La millor iniciativa innovadora de promoció de la sostenibilitat va ser per al “Pla d’accions per treballar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)”. Amb el projecte, l’Associació Agroambiental Temps de Saó té l'objectiu d’obrir l’espai agrari de la ciutat organitzant visites a les finques amb activitat agrícola de les Cinc Sénies així com realitzar accions en l’espai agrari i en la reforestació dels boscos incidint en la sensibilització ambiental.

Per últim, la millor iniciativa innovadora de la promoció de la igualtat d’oportunitats per a la cohesió social i territorial va ser per al projecte “Propera parada: Rocafonda”, que té com a objectiu promoure intercanvis de temps entre persones del barri, connectar-les, i crear vincles de confiança millorar la qualitat de vida dels implicats.

Cadascuna d’aquestes categories ha rebut un premi dotat amb 10.000 €. Es farà un seguiment de l’execució del projecte i al final una avaluació dels resultats obtinguts. A més de la dotació econòmica, l’Ajuntament donarà suport en la promoció dels projectes guanyadors, des de la proclamació del veredicte fins a la seva execució, al llarg de l’any 2020.

Altres premis
Durant l'acte també es van donar a conèixer els premis del concurs d’Instagram sobre associacionisme i voluntariat 2019. El reconeixement a les millors fotos #FemMataro2019 va ser per als perfils @canfugarolas (entitat) i @teixitdedones (títol individual), i la millor foto #FemVoluntariat2019 va ser per @voluntarios_hopeforpaws i @matarolgtbi.